iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Kuru Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*22,5 su bardağı kuru barbunya
*12 su bardağı zeytinyağı
*1 orta boy küp küp doğranmış patates
*1 orta boy doğranmış havuç
*1 orta boy kuru soğan
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
Zeytinyağlı Kuru Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyaları bir gece önceden ıslatırız*Ertesi gün düdüklü tencerede yemeklik doğranmış soğanı*zeytinyağıyla öldürüp salçayı ilave edip onu da kavururuz Sonrasında barbunyaları,*doğranmış patatesle, havucu
tuzu şekeri, ilave edip 12 defa kaşıkla karıştırırız*Barbunyaların üzerini geçecek kadar (yaklaşık 23 bardak) kaynar su ilave edip
düdüklüde yarım saat kadar pişiririz (tenceresine göre değişebilir benimkisi eski tip düdüklü tencere)*Soğuduktan sonra maydanozla ve limonla servis yaparız Ben servis yapmadan önce içine ince doğranmış maydanoz katıp karıştırdım İsteğe bağlı tabii Afiyet olsun
*22,5 su bardağı kuru barbunya
*12 su bardağı zeytinyağı
*1 orta boy küp küp doğranmış patates
*1 orta boy doğranmış havuç
*1 orta boy kuru soğan
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
Zeytinyağlı Kuru Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyaları bir gece önceden ıslatırız*Ertesi gün düdüklü tencerede yemeklik doğranmış soğanı*zeytinyağıyla öldürüp salçayı ilave edip onu da kavururuz Sonrasında barbunyaları,*doğranmış patatesle, havucu
tuzu şekeri, ilave edip 12 defa kaşıkla karıştırırız*Barbunyaların üzerini geçecek kadar (yaklaşık 23 bardak) kaynar su ilave edip
düdüklüde yarım saat kadar pişiririz (tenceresine göre değişebilir benimkisi eski tip düdüklü tencere)*Soğuduktan sonra maydanozla ve limonla servis yaparız Ben servis yapmadan önce içine ince doğranmış maydanoz katıp karıştırdım İsteğe bağlı tabii Afiyet olsun