Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması (Antep Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler 15 adet kurutmalık patlıcan ve biberHer bir kurutmalık için 1 tatlı kaşığı pirinç1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe göre değiştirebilirsiniz acı durumuna göre)2 diş sarımsakYarım soğan (ben fazla kullanmak istemedim)TuzluKarabiberZeytin yağı Suyu İçin ; Yarım çay kaşığı limon tuzuYarım limon ( ekşi sevme oranınıza tarafından ayarlayabilirsiniz) Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması (Antep Yemeği) Tarifi Yapılışı Tencereye kurutmalıklar alınır üzerine sıcak su konularak 10 dakika değin haşlanırdaha sonra süzerek soğumaya bırakılırBir kap içerisine her kurutmalık başına 1 tatlı kaşığı pirinç konulur ben 15 tane kurutmalığım olduğu için 15 tatlı kaşığı pirinç koydumsonradan öteki malzemeler eklenerek karıştırılır haşlanmış patlıcan ve biberler doldurulup tencereye dizilirÜstüne geçmeyecek dek su konur yarım dere kaşığı limon tuzu serpilirDilerseniz bir iki dilim limon dairesel şekilde kesip üstüne koyabilirsinizDaha Sonra dolma taşı konur eğer yahut başka bir önem koyabilirsiniz dağılmaması içinYarım saat değin orta ayar ateşte pişirilirol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur