Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
0
125

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*4 orta yükseklik soğan
*4 diş sarımsak
*1 kaşık domates salçası
*1 kaşık biber salçası
*Baharatlar (Nane sumak, karabiber, tuz, kuru nane, acı kırmızı biber )
*Zeytinyağ
*1 adet limon

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı Ilk Olarak bi tencerede kuru patlıcanları üzerini geçecek değin su koyup 10 dk kadar haşlıyoruz Azıcık yumuşaması tatmin edici daha sonra suyunu süzüp bi vahşi alalım haşladığımız patlıcanları İç harcı için 4 adet soğanı küp küp doğrayın, 4 adet sarımsak rendeliyoruz, 2 su bardağı pirinci ( en ince ayrıntısına kadar yıkıyoruz duru su olana dek ) ekliyoruz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek yemek kaşığı biber salçası zeytinyağı, tuz ve öteki baharatlarımızı koyuyoruz( nane sumak karabiber kırmızı acı biber) ve içine 1 adet limon sıkıyoruz patlıcanları üzerinde 1 parmak avarelik kalacak şekilde doldurup ağzını kapatıyoruz Tenceremize dikey bir şekilde sıkı sıkı diziyoruz Bir kapta 2 su bardağı kaynattığımız sıcak suya 1 yemek yemek kaşığı salça sumak ve tuz ekleyip özüyoruz Tenceremize dizdiğimiz patlıcanların üstüne biraz zeytinyağ gezidirip salçalı suyu patlıcanların azıcık üstünü geçecek şekilde döküyoruz Üzerine sarma taşımızı kapatıp kaynayana kadar orta ateşte fokurdamaya başladıktan sonra kısık ateşte 3540 dk dek pişiriyoruz ( tat alma tadına tarafından ekşisini ve zeytinyağını artırabilirsiniz) borcama alıp, üzerine limon dilimleri ve sıhhat olsun
 

Similar threads

Çeşitli yemeklerde kullanılan patlıcan, kurutulmuş hali ile de birçok yemeğin içinde kullanılmaktadır. Ancak kuru patlıcan dolması patlıcanın kurusuyla yapılan en gözde tariflerin başında gelir. Yaz aylarında kurutulan patlıcanlar tazeliğini ve lezzetini kaybetmezler. Bu sebeple de kış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Güneydoğu mutfağının en sevilen yemeklerindendir kuru sebzelerden yapılan ekşili dolmalar Zevke göre kıymalısı da zeytinyağlısı da olan bu dolmalar, bol baharat, soğan ve sarımsak birleşimiyle ağız sulandıran kokular çıkarma konusunda rakip tanımazlar Zeytinyağlı kuru biber, kabak veya patlıcan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Kuru Patlıcan Dolması (Adana Usulü) Tarifi İçin Malzemeler *152 su bardağı pirinç *1516 adet kuru patlıcan *200 gr kıyma (isteğe bağlı) *2 büyük baş soğan *34 diş sarımsak *1 yemek kaşığı biber salçası *2 yemek kaşığı domates salçası *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 demet maydanoz *2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Etli Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır Etli Kuru Patlıcan Dolması yapılışı Bu yemek için zorunlu olan malzemeler 300 gr kıyma 15 adet kuru patlıcan Yarım bardak kırık pirinç 2 adet kuru soğan 2 yemek yemek kaşığı sumak 1 tatlı kaşığı pul biber 2 yemek yemek kaşığı tereyağı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Kurutulmuş Patlıcan Dolması Yapılışı Kurutulmuş Patlıcan Dolması Tarifi Resimli Resimli Kurutulmuş Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır Malzemeler otuz adet dolmalık kuru patlıcan 250 gram kıyma bir nehir bardağı zeytinyağ üç soğan iki domates bir bardak pirinç yarım kaşık domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,512Konular
980,931Mesajlar
30,759Kullanıcılar
ela7388eSon üye
Üst Alt