iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Lahana Sarma nasıl yapılır
Resimli Zeytinyağlı Lahana Sarma Yapılışı
Zeytinyağlı Lahana Sarma için gerekli malzemeler
1 orta irtifa lahana
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 orta zirve kuru soğan
½ demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1 dere kaşığı şeker
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
1 adet domates
2 su bardağı su
Yapılışı
Lahanaları yapraklarını koparıp yıkadıktan daha sonra geniş bir tencerede haşlayın
Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytin yağını dökün, soğanları minik minik doğrayıp pembeleşinceye değin kavurun Fıstıkları ve yıkanmış pirinçleri de biraz kavrulduktan daha sonra rondodan geçirdiğiniz domates, 1 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek suyunu çekene dek kavurun, ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika dek dinlendirin Kuş üzümünü ve kıyılmış maydanozları ek ederek iç harcını karıştırın bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır ayla getirin Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin *
Resimli Zeytinyağlı Lahana Sarma Yapılışı
Zeytinyağlı Lahana Sarma için gerekli malzemeler
1 orta irtifa lahana
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 orta zirve kuru soğan
½ demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1 dere kaşığı şeker
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
1 adet domates
2 su bardağı su
Yapılışı
Lahanaları yapraklarını koparıp yıkadıktan daha sonra geniş bir tencerede haşlayın
Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytin yağını dökün, soğanları minik minik doğrayıp pembeleşinceye değin kavurun Fıstıkları ve yıkanmış pirinçleri de biraz kavrulduktan daha sonra rondodan geçirdiğiniz domates, 1 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek suyunu çekene dek kavurun, ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika dek dinlendirin Kuş üzümünü ve kıyılmış maydanozları ek ederek iç harcını karıştırın bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır ayla getirin Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin *