iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy sarmalık lahana
*2,5 su bardağı pirinç
*2 orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 tutam maydanoz
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 çay bardağı zeytinyağı
Pişirmek için;
*2,5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı domates salçasi
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı Lahanayı yaprak yaprak ayıralım ve yıkayalım Ocak üzerinde tencerede kaynayan suda haşlayıp bir kenara alalım Tavaya ince doğranmış soğanı alıp yağ ile soteleyelim ve salçayı ilave edip biraz soteleyip pirinci ilave edelim Bir miktar daha soteleyelim ve baharatları ilave edip ocağın altını kapatalım
Haşlamış olduğumuz lahana yapraklarını saracağımız büyüklükte kesip içerisine pirinçli içten koyup kenarları içe gelecek şekilde saralım ve düdüklü tencereye dik bir şekilde dizelim Üzerine sıcak su ve salça karışımını döküp düdüklü tencerenin ağzını kapatıp havası çıktıktan sonra onbeş dakikaya yakın pişirelim Pişen yemeğimizi bir yada iki saate yakın dinlendirip servis edelim
Afiyet olsun
*1 orta boy sarmalık lahana
*2,5 su bardağı pirinç
*2 orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 tutam maydanoz
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 çay bardağı zeytinyağı
Pişirmek için;
*2,5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı domates salçasi
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı Lahanayı yaprak yaprak ayıralım ve yıkayalım Ocak üzerinde tencerede kaynayan suda haşlayıp bir kenara alalım Tavaya ince doğranmış soğanı alıp yağ ile soteleyelim ve salçayı ilave edip biraz soteleyip pirinci ilave edelim Bir miktar daha soteleyelim ve baharatları ilave edip ocağın altını kapatalım
Haşlamış olduğumuz lahana yapraklarını saracağımız büyüklükte kesip içerisine pirinçli içten koyup kenarları içe gelecek şekilde saralım ve düdüklü tencereye dik bir şekilde dizelim Üzerine sıcak su ve salça karışımını döküp düdüklü tencerenin ağzını kapatıp havası çıktıktan sonra onbeş dakikaya yakın pişirelim Pişen yemeğimizi bir yada iki saate yakın dinlendirip servis edelim
Afiyet olsun