iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Limonlu Bamya Tarifi İçin Malzemeler
*12 kg bamya
*2 orta boy domates
*1 orta boy soğan
*3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağ
*2 çay kaşığı tuz
*14 limon
*2 – 3 bardak su
*1 tatlı kaşığı domates salçası
Zeytinyağlı Limonlu Bamya Tarifi Yapılışı
İlk önce bamyalar kurşun kalem ucu açar gibi sapları temizlenir İşin en zor kısmı bu Bamyalar temizlenince tencereye önce yağ ve soğanlar konup çevrilir hemen arkasından doğranmış domatesler ilave edilir Bir tatlı kaşığı domates salçası da konur Soğan ve domatesleri kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak on dakika pişirilir Daha sonra su ilave edip limon sıkılır ve limon tencereye bırakılır Su kaynadıktan 5 dakika sonra limon kabuğu tencereden alınıp bamyalar ilave edilir, bamyalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir Ateşten almadan 5 dakika önce tuzu ilave edilir Ilık olarak servis edilir Yerken üzerine limon sıkılır Eğer bu tarife göre yaparsanız bamyanın suyu sünmez Afiyet olsun
*12 kg bamya
*2 orta boy domates
*1 orta boy soğan
*3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağ
*2 çay kaşığı tuz
*14 limon
*2 – 3 bardak su
*1 tatlı kaşığı domates salçası
Zeytinyağlı Limonlu Bamya Tarifi Yapılışı
İlk önce bamyalar kurşun kalem ucu açar gibi sapları temizlenir İşin en zor kısmı bu Bamyalar temizlenince tencereye önce yağ ve soğanlar konup çevrilir hemen arkasından doğranmış domatesler ilave edilir Bir tatlı kaşığı domates salçası da konur Soğan ve domatesleri kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak on dakika pişirilir Daha sonra su ilave edip limon sıkılır ve limon tencereye bırakılır Su kaynadıktan 5 dakika sonra limon kabuğu tencereden alınıp bamyalar ilave edilir, bamyalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir Ateşten almadan 5 dakika önce tuzu ilave edilir Ilık olarak servis edilir Yerken üzerine limon sıkılır Eğer bu tarife göre yaparsanız bamyanın suyu sünmez Afiyet olsun