Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Mezgit Sarma

Zeytinyağlı Mezgit Sarma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

2 adet mezgit balığı filetosu
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış nan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Karabiber, tuz
150 gr yaprak


HAZIRLANIŞI

Balığı kaynar suda biraz haşlayın Küçük parçalara ayırın
Soğanı sıvıyağda kavurun Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin Pirinci ekleyip hafifçe kavurun Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin
Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın
Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın
Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin 12 su bardağı su ilave edin Kısık ateşte 15 dakika pişirin
 
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt