Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Patlıcan İmam Bayıldı Tarifi Resimli

Zeytinyağlı Patlıcan İmam Bayıldı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Zeytinyağlı Patlıcan İmam Bayıldı Tarifi
Resimli Zeytinyağlı Patlıcan İmam Bayıldı Tarifi

İç harcı için Malzemeler

*5 adet orta zirve kuru soğan
*1518 diş sarmısak
*5 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 adet çarliston biber
*2 adet orta doruk domates
*2 dere kaşığı tuz, karabiber
*1 yemek yemek kaşığı tepeleme tozşeker
*1 demet maydanoz



Yapılışı
Patlıcanları astarlı formda soyup saplarını kesip atın Sapların patlıcanlarla birleştiği noktadaki parçalarını bıçakla koparın Patlıcanları geniş bir kaba yanyana ve defalarca yerleştirip üstüne 1520 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin Patlıcanları, acı suyunun çıkması için, bu suda 2030 dakika bekletin Beklettiğiniz patlıcanları yıkayıp süzdükten daha sonra, kağıt havluyla kurulayın üstelik, yarım su bardağı sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın Patlıcanları dargın yağda, çevire çevire yumuşayıncaya dek kızartıp çıkarın ve kağıt peçete serdiğiniz bir tabağa yerleştirin Kuru soğanları incecik yarım halkalar halinde doğrayın

Sarmısakları soyun, biberlerin saplarını ayıklayıp ince halkalar halinde dilimleyin Domatesleri de soyup, tavla zarı formunda doğrayın Zeytinyağı ve soğanları orta yükseklik bir tencereye aktarıp sarmısakları da iyice ekledikten sonradan orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun Üstüne yeşil biberleri, tuz, karabiber, ve tozşekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun Son olarak, domatesleri ek edip 5 dakika daha pişirdikten daha sonra ocaktan alın Patlıcanları fırın tepsisine yanyana dizip ortalarını bıçakla yardıktan sonra elinizle içlerini açın Hazırladığınız soğanlı harcı patlıcanların içlerine doldurup 2 su bardağı su ekleyin 175 dereceye ayarlı fırında 3035 dakika pişirip çıkardıktan sonra ılık halde servis yapın *
 
858,496Konular
982,159Mesajlar
30,101Kullanıcılar
omerdemir1Son üye
Üst Alt