iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Patlıcan İmam Bayıldı Tarifi
Resimli Zeytinyağlı Patlıcan İmam Bayıldı Tarifi
İç harcı için Malzemeler
*5 adet orta zirve kuru soğan
*1518 diş sarmısak
*5 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 adet çarliston biber
*2 adet orta doruk domates
*2 dere kaşığı tuz, karabiber
*1 yemek yemek kaşığı tepeleme tozşeker
*1 demet maydanoz
Yapılışı
Patlıcanları astarlı formda soyup saplarını kesip atın Sapların patlıcanlarla birleştiği noktadaki parçalarını bıçakla koparın Patlıcanları geniş bir kaba yanyana ve defalarca yerleştirip üstüne 1520 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin Patlıcanları, acı suyunun çıkması için, bu suda 2030 dakika bekletin Beklettiğiniz patlıcanları yıkayıp süzdükten daha sonra, kağıt havluyla kurulayın üstelik, yarım su bardağı sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın Patlıcanları dargın yağda, çevire çevire yumuşayıncaya dek kızartıp çıkarın ve kağıt peçete serdiğiniz bir tabağa yerleştirin Kuru soğanları incecik yarım halkalar halinde doğrayın
Sarmısakları soyun, biberlerin saplarını ayıklayıp ince halkalar halinde dilimleyin Domatesleri de soyup, tavla zarı formunda doğrayın Zeytinyağı ve soğanları orta yükseklik bir tencereye aktarıp sarmısakları da iyice ekledikten sonradan orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun Üstüne yeşil biberleri, tuz, karabiber, ve tozşekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun Son olarak, domatesleri ek edip 5 dakika daha pişirdikten daha sonra ocaktan alın Patlıcanları fırın tepsisine yanyana dizip ortalarını bıçakla yardıktan sonra elinizle içlerini açın Hazırladığınız soğanlı harcı patlıcanların içlerine doldurup 2 su bardağı su ekleyin 175 dereceye ayarlı fırında 3035 dakika pişirip çıkardıktan sonra ılık halde servis yapın *
Resimli Zeytinyağlı Patlıcan İmam Bayıldı Tarifi
İç harcı için Malzemeler
*5 adet orta zirve kuru soğan
*1518 diş sarmısak
*5 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 adet çarliston biber
*2 adet orta doruk domates
*2 dere kaşığı tuz, karabiber
*1 yemek yemek kaşığı tepeleme tozşeker
*1 demet maydanoz
Yapılışı
Patlıcanları astarlı formda soyup saplarını kesip atın Sapların patlıcanlarla birleştiği noktadaki parçalarını bıçakla koparın Patlıcanları geniş bir kaba yanyana ve defalarca yerleştirip üstüne 1520 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin Patlıcanları, acı suyunun çıkması için, bu suda 2030 dakika bekletin Beklettiğiniz patlıcanları yıkayıp süzdükten daha sonra, kağıt havluyla kurulayın üstelik, yarım su bardağı sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın Patlıcanları dargın yağda, çevire çevire yumuşayıncaya dek kızartıp çıkarın ve kağıt peçete serdiğiniz bir tabağa yerleştirin Kuru soğanları incecik yarım halkalar halinde doğrayın
Sarmısakları soyun, biberlerin saplarını ayıklayıp ince halkalar halinde dilimleyin Domatesleri de soyup, tavla zarı formunda doğrayın Zeytinyağı ve soğanları orta yükseklik bir tencereye aktarıp sarmısakları da iyice ekledikten sonradan orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun Üstüne yeşil biberleri, tuz, karabiber, ve tozşekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun Son olarak, domatesleri ek edip 5 dakika daha pişirdikten daha sonra ocaktan alın Patlıcanları fırın tepsisine yanyana dizip ortalarını bıçakla yardıktan sonra elinizle içlerini açın Hazırladığınız soğanlı harcı patlıcanların içlerine doldurup 2 su bardağı su ekleyin 175 dereceye ayarlı fırında 3035 dakika pişirip çıkardıktan sonra ılık halde servis yapın *