iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet küçük patlıcan
*3 adet domates
*2 adet yeşil biber ( isteğe göre kırmızı biberde kullanılabilir )
*4 diş sarımsak
*1 soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı şeker
*1 buçuk bardak su
*Zeytin yağı ( Ben 5 yemek kaşığı kullandım )
*Karabiber, tuz, kırmızı pul biber
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp fotoğrafdaki gibi diliyoruz ve tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp tencereye alıyoruz biberleri de çok küçük olmamak şartı ile ince ince doğruyoruz Zeytin yağı ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz Üstüne salça ekleyip karıştırıyoruz ve Patlıcanları ekleyip biraz kavuruyoruz Sonra şekeri ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz Üstüne küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz suyu da ekleyip patlıcanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz ve kapatıyoruz Afiyet olsun
*5 adet küçük patlıcan
*3 adet domates
*2 adet yeşil biber ( isteğe göre kırmızı biberde kullanılabilir )
*4 diş sarımsak
*1 soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı şeker
*1 buçuk bardak su
*Zeytin yağı ( Ben 5 yemek kaşığı kullandım )
*Karabiber, tuz, kırmızı pul biber
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp fotoğrafdaki gibi diliyoruz ve tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp tencereye alıyoruz biberleri de çok küçük olmamak şartı ile ince ince doğruyoruz Zeytin yağı ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz Üstüne salça ekleyip karıştırıyoruz ve Patlıcanları ekleyip biraz kavuruyoruz Sonra şekeri ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz Üstüne küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz suyu da ekleyip patlıcanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz ve kapatıyoruz Afiyet olsun