iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Pırasa Dolması nasıl yapılır
Resimli Zeytinyağlı Pırasa Dolması yapılışı
Zeytinyağlı Pırasa Dolması için zorunlu malzemeler
5 adet kalın pırasa
1 su bardağı pirinç
1 akarsu bardağı zeytinyağı
4 adet yemeklik doğranmış soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
1 tatlı kaşığı tarçın
1çay kaşığı karabiber
1 silme yemek kaşığı şeker
yeterince tuz
Yapılışı:
Kalın olan pırasaları temizleyip ortadan ikiye muhakkak Boylamasına bıçakla çizik atıp yaprak yaprak ayırarak kaynar suda 34 dk haşlayarak sarmak üzere tepsiye koyun
Tencereye yağı koyup, soğan ile fıstığı ekleyerek kavurun Pirinci ve kuş üzümünü katıp kavurmaya devam edin Pirinçler şeffaflaşınca üstüne tuzlu, şeker ve yarım su bardağı sıcak su ilavesi ile kısık ateşte pirinçler suyunu çekene değin pişirin Ateşi söndürüp, baharatları ekleyerek demlenmesi için 30 dk bekletin Demlenen dolma harcını kaşıkla dürüstçe karıştırıp, pırasa yaprağını tahtanın üstüne serip köşesine iç malzemesinden koyarak muska şeklinde sarın Pırasa yaprakları bitene kadar işleme devam edin Düz pilav tenceresine muska şeklindeki dolmaları aralarda tembellik kalmayacak şekilde yerleştirin Üzerilerine 3 su bardağı sıcak su, bir dere kaşığı tuzlu ve 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip düz bir tabak kapatın Önce harlı, kaynayınca kısık ateşte dolmalar suyunu çekene dek pişirin Adamakıllı soğuduktan daha sonra servis tabağına alıp yanına limon dilimleri ile servis yapabiliriniz *
Resimli Zeytinyağlı Pırasa Dolması yapılışı
Zeytinyağlı Pırasa Dolması için zorunlu malzemeler
5 adet kalın pırasa
1 su bardağı pirinç
1 akarsu bardağı zeytinyağı
4 adet yemeklik doğranmış soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
1 tatlı kaşığı tarçın
1çay kaşığı karabiber
1 silme yemek kaşığı şeker
yeterince tuz
Yapılışı:
Kalın olan pırasaları temizleyip ortadan ikiye muhakkak Boylamasına bıçakla çizik atıp yaprak yaprak ayırarak kaynar suda 34 dk haşlayarak sarmak üzere tepsiye koyun
Tencereye yağı koyup, soğan ile fıstığı ekleyerek kavurun Pirinci ve kuş üzümünü katıp kavurmaya devam edin Pirinçler şeffaflaşınca üstüne tuzlu, şeker ve yarım su bardağı sıcak su ilavesi ile kısık ateşte pirinçler suyunu çekene değin pişirin Ateşi söndürüp, baharatları ekleyerek demlenmesi için 30 dk bekletin Demlenen dolma harcını kaşıkla dürüstçe karıştırıp, pırasa yaprağını tahtanın üstüne serip köşesine iç malzemesinden koyarak muska şeklinde sarın Pırasa yaprakları bitene kadar işleme devam edin Düz pilav tenceresine muska şeklindeki dolmaları aralarda tembellik kalmayacak şekilde yerleştirin Üzerilerine 3 su bardağı sıcak su, bir dere kaşığı tuzlu ve 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip düz bir tabak kapatın Önce harlı, kaynayınca kısık ateşte dolmalar suyunu çekene dek pişirin Adamakıllı soğuduktan daha sonra servis tabağına alıp yanına limon dilimleri ile servis yapabiliriniz *