Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi Resimli

Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Zeytinyağlı Pırasa Dolması nasıl yapılır
Resimli Zeytinyağlı Pırasa Dolması yapılışı

Zeytinyağlı Pırasa Dolması için zorunlu malzemeler

5 adet kalın pırasa
1 su bardağı pirinç
1 akarsu bardağı zeytinyağı
4 adet yemeklik doğranmış soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
1 tatlı kaşığı tarçın
1çay kaşığı karabiber
1 silme yemek kaşığı şeker
yeterince tuz



Yapılışı:

Kalın olan pırasaları temizleyip ortadan ikiye muhakkak Boylamasına bıçakla çizik atıp yaprak yaprak ayırarak kaynar suda 34 dk haşlayarak sarmak üzere tepsiye koyun

Tencereye yağı koyup, soğan ile fıstığı ekleyerek kavurun Pirinci ve kuş üzümünü katıp kavurmaya devam edin Pirinçler şeffaflaşınca üstüne tuzlu, şeker ve yarım su bardağı sıcak su ilavesi ile kısık ateşte pirinçler suyunu çekene değin pişirin Ateşi söndürüp, baharatları ekleyerek demlenmesi için 30 dk bekletin Demlenen dolma harcını kaşıkla dürüstçe karıştırıp, pırasa yaprağını tahtanın üstüne serip köşesine iç malzemesinden koyarak muska şeklinde sarın Pırasa yaprakları bitene kadar işleme devam edin Düz pilav tenceresine muska şeklindeki dolmaları aralarda tembellik kalmayacak şekilde yerleştirin Üzerilerine 3 su bardağı sıcak su, bir dere kaşığı tuzlu ve 2 yemek yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip düz bir tabak kapatın Önce harlı, kaynayınca kısık ateşte dolmalar suyunu çekene dek pişirin Adamakıllı soğuduktan daha sonra servis tabağına alıp yanına limon dilimleri ile servis yapabiliriniz *
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt