Zeytinyağlı pırasa tarifi , Zeytinyağlı pırasa nasıl yapılır
Cevap: Zeytinyağlı pırasa nasıl pişirilir
Malzemeler
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 orta boy soğan
1 adet kırmızı biber (tercihen)
1 yemek kaşığı domates salcası
1 fincan pirinc
1 bağ pırasa
23 adet orta boy havuc
1 cay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı cicek yağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
imageszeytinyaglipirasanasilpisirilir5b00c8dc2cf43
Malzemeler
Pırasaların en dış kabuğunu atıp en fazla 1 cm eninde doğrayınız Koyu yeşil kısımlarını tercih etmezseniz daha iyi olur Bu bolum doğranırsa yerken ağızda kamaşma yaratıyor ve iyi olmuyor Havucları da soyduktan sonra daha ince dilimler halinde doğrayınız Pırasanın bilhassa cocuklar uzerinde ters etkisini yok etmek icin havucu fazlalaştırabilirsiniz
Soğan soyulup kucuk kupler halinde doğranır Kırmızı biberi de yıkayıp uzunlamasına dorde bolun ve sonra enine ince ince doğrayın
Pirinci de yıkayıp hazırlayınPirinc haric olmak uzere butun malzemeler tencereye konur ve guzelce karıştırılır 1 cay bardağı su ilave edilip ocağa konur Kaynamaya başlayınca uzerine pirincler serpiştirilir ama karıştırılmaz Yaklaşık 2025 dakikada pişmesi gerekir Pişme kontrolu icin pirinc ve havuca bakınız Pişmemişse, suyu da bitmişse az sıcak su ilavesi ile biraz daha pişirmeye devam edebilirsinizZeytinyağlılar ılık veya soğuk yenebilir Pırasa tabağı onunuze geldiğinde uzerine 1 cay kaşığı kuru nane serpin ve 1 tatlı kaşığı limon suyu sıkın Hafif ekşi tadıyla pırasa lokum gibi yenilebilir
Cevap: Zeytinyağlı pırasa nasıl pişirilir
Malzemeler
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 orta boy soğan
1 adet kırmızı biber (tercihen)
1 yemek kaşığı domates salcası
1 fincan pirinc
1 bağ pırasa
23 adet orta boy havuc
1 cay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı cicek yağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
imageszeytinyaglipirasanasilpisirilir5b00c8dc2cf43
Malzemeler
Pırasaların en dış kabuğunu atıp en fazla 1 cm eninde doğrayınız Koyu yeşil kısımlarını tercih etmezseniz daha iyi olur Bu bolum doğranırsa yerken ağızda kamaşma yaratıyor ve iyi olmuyor Havucları da soyduktan sonra daha ince dilimler halinde doğrayınız Pırasanın bilhassa cocuklar uzerinde ters etkisini yok etmek icin havucu fazlalaştırabilirsiniz
Soğan soyulup kucuk kupler halinde doğranır Kırmızı biberi de yıkayıp uzunlamasına dorde bolun ve sonra enine ince ince doğrayın
Pirinci de yıkayıp hazırlayınPirinc haric olmak uzere butun malzemeler tencereye konur ve guzelce karıştırılır 1 cay bardağı su ilave edilip ocağa konur Kaynamaya başlayınca uzerine pirincler serpiştirilir ama karıştırılmaz Yaklaşık 2025 dakikada pişmesi gerekir Pişme kontrolu icin pirinc ve havuca bakınız Pişmemişse, suyu da bitmişse az sıcak su ilavesi ile biraz daha pişirmeye devam edebilirsinizZeytinyağlılar ılık veya soğuk yenebilir Pırasa tabağı onunuze geldiğinde uzerine 1 cay kaşığı kuru nane serpin ve 1 tatlı kaşığı limon suyu sıkın Hafif ekşi tadıyla pırasa lokum gibi yenilebilir