iltasyazilim
FD Üye
Malzeme listesi:
5 adet orta kalınlıkta pırasa
1 çay bardağı pirinç
2 orta boy havuç
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kasığı domates salçası
2 su bardağı su
Yapılışı:
Pırasaların kök kısımlarını ve en dış kabuk kısmını keserek, halka halka doğrayın Havuçları da halka halka doğrayın
Tencerenizin en altına zeytinyağını, üzerine pırasa ve havuçları koyun 1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu koyun Ocağınızı önce tam açın , tencere ısındıktan sonra en yavaş ateşe getirin ve yarım saat kendi suyuyla pişirin
Yemeğinizi karıştırın, 2 su bardağı suyu koyun Tekrar karıştırın, salçanın erimesini sağlayın Pirinçleri yemeğin üzerini kapatacak şekilde yerleştirin Kapağını kapatın
15 dakika daha pişirin Kapağını açın, yemeğinizi karıştırarak pirinçlerin yemeğe karışmasını sağlayın Altını söndürüp, kapagını kapatın
Not:Ben pırasa yemeğini susuz sevdiğim için bu ayarda pişirdim Siz sulu seviyorsanız kullanılan su miktarını arttırabilirsiniz
Limon ekşisi ile veya yoğurtla servis yapın
Afiyet olsun
5 adet orta kalınlıkta pırasa
1 çay bardağı pirinç
2 orta boy havuç
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kasığı domates salçası
2 su bardağı su
Yapılışı:
Pırasaların kök kısımlarını ve en dış kabuk kısmını keserek, halka halka doğrayın Havuçları da halka halka doğrayın
Tencerenizin en altına zeytinyağını, üzerine pırasa ve havuçları koyun 1 yemek kaşığı salçayı ve tuzu koyun Ocağınızı önce tam açın , tencere ısındıktan sonra en yavaş ateşe getirin ve yarım saat kendi suyuyla pişirin
Yemeğinizi karıştırın, 2 su bardağı suyu koyun Tekrar karıştırın, salçanın erimesini sağlayın Pirinçleri yemeğin üzerini kapatacak şekilde yerleştirin Kapağını kapatın
15 dakika daha pişirin Kapağını açın, yemeğinizi karıştırarak pirinçlerin yemeğe karışmasını sağlayın Altını söndürüp, kapagını kapatın
Not:Ben pırasa yemeğini susuz sevdiğim için bu ayarda pişirdim Siz sulu seviyorsanız kullanılan su miktarını arttırabilirsiniz
Limon ekşisi ile veya yoğurtla servis yapın
Afiyet olsun