iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı zeytin yağı benim zeytinyağı has olduğuna yarım sıvı yağ yarım zeytinyağ eşit şekilde 1 su bardağı ayarlıyorum
*1 su bardağı yoğurt
*2 yumurta (sarının biri üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tane kabartma tozu
*Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar)
Hamur içine;
*Beyaz peynir
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam
Zeytinyağlı Poğaça Tarifi Yapılışı Zeytin yağı ,yoğurt ,yumurta ,tuz, elimizle veya kaşık yardımıyla yavaş yavaş karışıyoruz Unu ekliyoruz Üzerine kabartma tozu kullanıyoruz ,ele yapışmayacak kıvamda yoğuruyoruz Daha sonra içine peynir koyup istediğimiz sekili verip fırın tepsisine koyuyoruz ki pişiriyoruz 200 derecede 20 dk pişiriyoruz* yYaklaşık 1620 adet çıkıyor bu ölçülerde
*1 su bardağı zeytin yağı benim zeytinyağı has olduğuna yarım sıvı yağ yarım zeytinyağ eşit şekilde 1 su bardağı ayarlıyorum
*1 su bardağı yoğurt
*2 yumurta (sarının biri üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tane kabartma tozu
*Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar)
Hamur içine;
*Beyaz peynir
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam
Zeytinyağlı Poğaça Tarifi Yapılışı Zeytin yağı ,yoğurt ,yumurta ,tuz, elimizle veya kaşık yardımıyla yavaş yavaş karışıyoruz Unu ekliyoruz Üzerine kabartma tozu kullanıyoruz ,ele yapışmayacak kıvamda yoğuruyoruz Daha sonra içine peynir koyup istediğimiz sekili verip fırın tepsisine koyuyoruz ki pişiriyoruz 200 derecede 20 dk pişiriyoruz* yYaklaşık 1620 adet çıkıyor bu ölçülerde
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.