Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Poğaça

Zeytinyağlı Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Zeytinyağlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı yoğurt
*125 gr tereyağı
*2 paket kabartma tozu
*2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
*2 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşı tuz
*3 küp şeker
*Alabildiği kadar un

Üzerine

*Susam
*Çörek otu

Zeytinyağlı Poğaça Tarifi Yapılışı Karıştırma kabına zeytinyağı, yoğurt, tereyağı yumurta aklarını, tuz, şekeri ve sirke ekleyip karıştıralım üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim İstediğiniz gibi şekil verebilirsiniz Ben hamuru yaklaşık yarım saat beklettim Bekleyince biraz daha şişkin oluyor Ama vaktiniz varsa hemen de pişirebilirsiniz
İçine istediğiniz içi koyabilirsiniz İster peynir ister lor gibi İçine tuzsuz peynir koyacaksanız hamurun tuzunu bir çay kaşığı kadar arttırabilirsiniz
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz Ben biraz daha parlak olsun diye bi kaç damla pekmez bi çimdik de tuz, bi kaç damla da sıvı yağ atıyorum Bununla uğraşamam derseniz de sadece yumurta akı da sürebilirsiniz İsteğe göre susam ve çörek otu atabilirsiniz

180 derecede turbo ayarda 2530 dk pişirmemiz yeterli Ortalama iki tepsi oluyor yaklaşık 3035 tane çıkıyor Bize de Pazar kahvaltısında eve saran puğaça kokusuyla güne başlamak kalıyor Afiyetle yiyin

858,496Konular
981,691Mesajlar
29,767Kullanıcılar
sero_saplarSon üye
Üst Alt