iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 500 gr yer elması
• 2 adet portakal(suyu
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı zeytin yağ
• 1 adet havuç
• 1 çaykaşığı toz şeker
• 1,5 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Yerelmalarını soyarız Soyduktan sonra doğrarız Su içerisine koyarız Rengini kaybetmemesi için havuçlarıda soyup, doğrarız Yerelmalarının yanına koyarız
Soğanı dış kabuğunu soyduktan sonra sıçan dişi büyüklüğünde doğrarız Tencerede kızdırdığımız yağ ilave ederiz Üzerine havuç ve yerelmalarını ilave ederiz Portakallarımızın suyunu sıkıp, ilave ederiz
Şeker tuz ilaveedip 15 dk kısık ateşte pişmeye bırakırız
Afiyet Olsun
• 500 gr yer elması
• 2 adet portakal(suyu
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı zeytin yağ
• 1 adet havuç
• 1 çaykaşığı toz şeker
• 1,5 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Yerelmalarını soyarız Soyduktan sonra doğrarız Su içerisine koyarız Rengini kaybetmemesi için havuçlarıda soyup, doğrarız Yerelmalarının yanına koyarız
Soğanı dış kabuğunu soyduktan sonra sıçan dişi büyüklüğünde doğrarız Tencerede kızdırdığımız yağ ilave ederiz Üzerine havuç ve yerelmalarını ilave ederiz Portakallarımızın suyunu sıkıp, ilave ederiz
Şeker tuz ilaveedip 15 dk kısık ateşte pişmeye bırakırız
Afiyet Olsun