iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo üzüm yaprağı
*2 su bardağı pirinç
*2 baş kuru soğan
*1 adet et suyu (ben kendim yapıp buzluğa koyuyorum ondan kullandım )
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pul biber
*Karabiber
**1 tane limon
*Zeytinyağı
*1 çay kaşığı kuru nane
*2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığını içine diğeri suyuna kullanılacak)
Zeytinyağlı Sarma Tarifi Yapılışı Merhaba mutfak ve lezzet severler ? ben içini pişirerek yapıyorum
1
*Öncelikle soğanları doğrayıp ince ince sonra da zeytinyağında pembeleştirmeden kavuruyoruz
*Daha sonra salça baharatlar ve et suyunu da ilave ettikten sonra yıkayıp sürdürdüğümüz pirinçleri ekliyoruz
*Karıştırıp, 1 su bardağı sıcak su da ekleyip kapağını kapatıyoruz
*Pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz Ne çok pişiyor ne az tam ortası
*Sonra da yaprakları açıp içine harcamızı ekleyip sarıyoruz
*Tencerenin altına saplarını dizdim
*Olur da tutar dibi diye üzerine de 1 yemek kaşığı salçayı zeytinyağında pişirip üzerine göz kararı şu ekleyip tenceremize boşaltıyoruz
*Üzerine de 1 limonu kesip yerleştiriyoruz Tadı daha mayhoş ve güzel oluyor
*Piştikten sonra da istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz Yanına sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor Haydi afiyet olsun efendim ?
*Yarım kilo üzüm yaprağı
*2 su bardağı pirinç
*2 baş kuru soğan
*1 adet et suyu (ben kendim yapıp buzluğa koyuyorum ondan kullandım )
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pul biber
*Karabiber
**1 tane limon
*Zeytinyağı
*1 çay kaşığı kuru nane
*2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığını içine diğeri suyuna kullanılacak)
Zeytinyağlı Sarma Tarifi Yapılışı Merhaba mutfak ve lezzet severler ? ben içini pişirerek yapıyorum
1
*Öncelikle soğanları doğrayıp ince ince sonra da zeytinyağında pembeleştirmeden kavuruyoruz
*Daha sonra salça baharatlar ve et suyunu da ilave ettikten sonra yıkayıp sürdürdüğümüz pirinçleri ekliyoruz
*Karıştırıp, 1 su bardağı sıcak su da ekleyip kapağını kapatıyoruz
*Pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz Ne çok pişiyor ne az tam ortası
*Sonra da yaprakları açıp içine harcamızı ekleyip sarıyoruz
*Tencerenin altına saplarını dizdim
*Olur da tutar dibi diye üzerine de 1 yemek kaşığı salçayı zeytinyağında pişirip üzerine göz kararı şu ekleyip tenceremize boşaltıyoruz
*Üzerine de 1 limonu kesip yerleştiriyoruz Tadı daha mayhoş ve güzel oluyor
*Piştikten sonra da istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz Yanına sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor Haydi afiyet olsun efendim ?