iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg taze barbunya
*1 adet kuru soğan
*2 adet havuç
*1 adet domates
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*baharatlar ( karabiber, kimyon, tuzot)
*maydanoz
*limon
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyalar ayıklanır, yıkanır ve iyice kuruması beklenir Düdüklü tencereye yağ eklenir üzerine küp küp doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur Kabuğu soyulup küp küp doğranmış havuçlar da eklenerek kavrulmaya devam edilir Salça ve baharatlar da eklenir üzerine kabuğu soyulup küp küp doğranmış domateslerde eklenerek kavrulmaya devam edilir Barbunya eklenir ve 23 dk kavrulur üzerini 1 parmak geçecek kadar su eklenir ve düdüklünün ağzı kapatılarak 20 dk pişirilir Yemek piştikten sonra eğer suyu fazla ise düdüklünün ağzı kapatılmadan suyu azalan dek kaynatılır Servis edilirken limon sıkılıp üzerine doğranmış maydanoz serpilerek servis edilebilir Deneyecek olanlara afiyet olsun
*1 kg taze barbunya
*1 adet kuru soğan
*2 adet havuç
*1 adet domates
*1 çay bardağı zeytinyağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*baharatlar ( karabiber, kimyon, tuzot)
*maydanoz
*limon
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi Yapılışı Barbunyalar ayıklanır, yıkanır ve iyice kuruması beklenir Düdüklü tencereye yağ eklenir üzerine küp küp doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur Kabuğu soyulup küp küp doğranmış havuçlar da eklenerek kavrulmaya devam edilir Salça ve baharatlar da eklenir üzerine kabuğu soyulup küp küp doğranmış domateslerde eklenerek kavrulmaya devam edilir Barbunya eklenir ve 23 dk kavrulur üzerini 1 parmak geçecek kadar su eklenir ve düdüklünün ağzı kapatılarak 20 dk pişirilir Yemek piştikten sonra eğer suyu fazla ise düdüklünün ağzı kapatılmadan suyu azalan dek kaynatılır Servis edilirken limon sıkılıp üzerine doğranmış maydanoz serpilerek servis edilebilir Deneyecek olanlara afiyet olsun