iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg taze barbunya
*1 adet büyük boy soğan
*1 orta boy domates
*2 adet biber
*1 adet patates
*1 adet havuç
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Zeytinyağı
*Sıcak su
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi Yapılışı Öncelikle taze barbunyalarımızı tenceremize koyduğumuz suda siyah suyu çıkacak kadar pişmeden bir taşım kaynatıyoruz Çıkan siyah suyunu süzüyoruz Böylece yemeğimizin de suyu kararmıyor, daha güzel bir renge sahip oluyor Barbunyaları süzgüye aldıktan sonra tenceremize zeytinyağımızı koyuyoruz ve yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri ekleyerek kavurmaya başlıyoruz Ardından domatesimizi ve birazcık suyla açtığımız salçalarımızı ekliyoruz Bir miktar kavurduktan sonra küp küp doğradığımız havuç ve patatesimizi de ekliyoruz İki üç dakika kadar hepsini birlikte kavurduktan sonra barbunyalarımızı ekliyoruz Karıştırdıktan sonra damak zevkimize göre baharatlarımızı ve tuzu ekliyoruz Üzerini geçecek kadar sıcak suyu da ekleyip orta büyüklükteki ocakta kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Suyu azalırsa tekrar su ekleyebilirsiniz Afiyet olsun
*Yarım kg taze barbunya
*1 adet büyük boy soğan
*1 orta boy domates
*2 adet biber
*1 adet patates
*1 adet havuç
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Zeytinyağı
*Sıcak su
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi Yapılışı Öncelikle taze barbunyalarımızı tenceremize koyduğumuz suda siyah suyu çıkacak kadar pişmeden bir taşım kaynatıyoruz Çıkan siyah suyunu süzüyoruz Böylece yemeğimizin de suyu kararmıyor, daha güzel bir renge sahip oluyor Barbunyaları süzgüye aldıktan sonra tenceremize zeytinyağımızı koyuyoruz ve yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri ekleyerek kavurmaya başlıyoruz Ardından domatesimizi ve birazcık suyla açtığımız salçalarımızı ekliyoruz Bir miktar kavurduktan sonra küp küp doğradığımız havuç ve patatesimizi de ekliyoruz İki üç dakika kadar hepsini birlikte kavurduktan sonra barbunyalarımızı ekliyoruz Karıştırdıktan sonra damak zevkimize göre baharatlarımızı ve tuzu ekliyoruz Üzerini geçecek kadar sıcak suyu da ekleyip orta büyüklükteki ocakta kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Suyu azalırsa tekrar su ekleyebilirsiniz Afiyet olsun