iltasyazilim
FD Üye
750 gr taze fasulye
2 kuru soğan
3 adet olgun domates
3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı tozşeker veya 2 adet kesme şeker
2 su bardağı kadar su
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (en son üzeri için)
Hazırlanışı
Taze fasulyeleri ayıklayıp ikiye üçe kesin (uzunluklarına göre) Fasulyeler genişse uzunlamasına ikiye bölün Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Kuru soğanı yemeklik veya piyaz doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alın Üzerine tuz ve şeker ekleyip soğanları soteleyin Üzerine fasulyeleri dizip en üste doğranmış domatesleri yayın
Karabiber ve yine biraz tuz serpip suyunu ilave edin Kaynayana kadar orta ateşte pişirin Kaynamaya başlayınca ocağı kısın Fasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin Ilınınca üzerine sızma zyağı gezdirip soğumaya bırakın
2 kuru soğan
3 adet olgun domates
3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı tozşeker veya 2 adet kesme şeker
2 su bardağı kadar su
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (en son üzeri için)
Hazırlanışı
Taze fasulyeleri ayıklayıp ikiye üçe kesin (uzunluklarına göre) Fasulyeler genişse uzunlamasına ikiye bölün Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Kuru soğanı yemeklik veya piyaz doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alın Üzerine tuz ve şeker ekleyip soğanları soteleyin Üzerine fasulyeleri dizip en üste doğranmış domatesleri yayın
Karabiber ve yine biraz tuz serpip suyunu ilave edin Kaynayana kadar orta ateşte pişirin Kaynamaya başlayınca ocağı kısın Fasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin Ilınınca üzerine sızma zyağı gezdirip soğumaya bırakın