Zeytinyağlı Yaprak Sarma ( Tam Ölçülü ) Tarifi İçin Malzemeler
- Salamura yaprak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tutam dolma kekiği
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Yaprak Sarma ( Tam Ölçülü ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Salamura yaprağın önceden tuzu bir kaç kez yıkanır ve suda bekletilir.
- Harcı için yağ tencereye koyulur.
- Soğanlar da küp küp doğranır ve bir kaç dakika kavrulur.
- Sonra salça da eklenir bir kaç dakika daha kavrulur.
- Üzerine bulgur eklenir karıştırılır. Baharatlar da eklenir ve karıştırılır. Benim salça tuzlu olduğu için tuz doymadım. Yapraklar da tuzlu bunu göz önünde bulundurarak tuz koyun.
- En son sıcak su da koyulur ve suyu çekene kadar ocakta bekletin.
- Doğramış olduğumuz maydanoz da eklenir ve kapağı kapatılır bir kaç dakika dinlenmeye bırakılır.
- Dinlendikten sonra yaprakları sarıyoruz ve bitirdikten sonra 2 su bardağı sıcak su ekleyip ocakta pişmeye bırakılır. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin. Afiyet olsun.