Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı yaprak sarma

Zeytinyağlı yaprak sarma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi için malzemeler
500 gr asma yaprağı
25 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 limon
İç malzeme
15 su bardağı pirinç
4 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 domates
Yarım demet maydanoz
1'er çay kaşığı nane
karabiber
yeni bahar
1 tatlı kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay bardağı su
Tuz
1 yeşil limon
Zeytinyağlı yaprak sarma hazırlanışı
Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan zeytinyağlılara harika bir örnek

Asma yapraklarını kaynar suda 2 dakika kadar haşlayıp süzgeçte bekletinİç malzeme için,pirinci ılık suda 15 dakika bekletip süzün

Maydanozları temizleyip kıyınSoğanları soyup kıyınDomatesleri soyup zar şeklinde doğrayınKuşüzümlerini ılık suda bekletip süzünZeytin yağının yarısını tavada ısıtınSoğanı ve dolmalık fıstıkları kavurunPirinç, domates ve bir çay bardağı su ilave edinSuyu çekene kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edinOcaktan alıp maydanoz,tuz,kuşüzümü ve baharatı ekleyip tatlandırınIlınmaya bırakın

Hazırladığınız iç malzemeyi yapraklara paylaştırarak sarınSarmaları sıkı bir şekilde tencereye dizinSu,şeker,zeytin yağı ve tuzu bir kapta karıştırıp sarmaların üzerlerine gezdirerek dökünDilimlenmiş limonları sarmaların üzerine dizin

Sarmaların üzerlerini porselen bir tabakla kapatınTencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yarım saat pişirinOcaktan alıp ılınmaya bırakınYeşil limon dilimleriyle süsleyinIlık olarak servis yapın

 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt