iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo asma yaprağı
*2 su bardağı pirinç
*2 soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı* biber salçası
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 limon suyu
**Bir tutam maydanoz ve dereotu
**1 tatlı kaşığı nane, karabiber, tuz
**1 5 su bardağı sıcak su
*Dolmaların üzerine koymak için 1 limon ve gezdirmek için yarım su bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı Hanımlar ekstra bir malzeme olmadan az malzemeyle yapıyorum ben Zaten katılan diğer malzemeleri yakıştıramıyorum bu dolmaya örneğin çam fıstığı, tarçın, kuş üzümü gibi Tabi herkesin damak zevki farklıdır ? Gelelim tarifimize;
1
*Yapraklar kaynar suda 1015 dk bekletilir suyu süzülür tekrar kaynar suya koyulur
*Bir tavaya yağı, ince doğradığımız soğanları ve sarımsağı koyup şeffaflaşıncaya kadar kavurun ve salçayı ilave edip 23 dk daha kavurun
*Ardından yıkanmış pirinçleri ilave edip karıştırın
*Baharatını ve tuzunu ilave edin
*1 buçuk su bardağı sıcak suyu ilave edip bi 5 dk kısık ateşte demleyin
*En son ince kıydığımız kıydığımız maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın İç harcımız hazırdır
*Yaprakları soğuk suda yıkadıktan sonra tezgaha sarıp iç malzemeden koyup yanlardan katlayıp sarın
*Tencerenin altına yaprak sarıp üzerine sardığınız dolmaları yerleştirip ve en üstünü ne yapraklarla kapatıp limon dilimlerini yerleştirin
*Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip zeytinyağını yaprakların üzerine gezdirin ve en üstüne bir tabak koyup kısık ateşte yaklaşık 2530 dk pişirin
*Afiyet olsun
*Yarım kilo asma yaprağı
*2 su bardağı pirinç
*2 soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı* biber salçası
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 limon suyu
**Bir tutam maydanoz ve dereotu
**1 tatlı kaşığı nane, karabiber, tuz
**1 5 su bardağı sıcak su
*Dolmaların üzerine koymak için 1 limon ve gezdirmek için yarım su bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı Hanımlar ekstra bir malzeme olmadan az malzemeyle yapıyorum ben Zaten katılan diğer malzemeleri yakıştıramıyorum bu dolmaya örneğin çam fıstığı, tarçın, kuş üzümü gibi Tabi herkesin damak zevki farklıdır ? Gelelim tarifimize;
1
*Yapraklar kaynar suda 1015 dk bekletilir suyu süzülür tekrar kaynar suya koyulur
*Bir tavaya yağı, ince doğradığımız soğanları ve sarımsağı koyup şeffaflaşıncaya kadar kavurun ve salçayı ilave edip 23 dk daha kavurun
*Ardından yıkanmış pirinçleri ilave edip karıştırın
*Baharatını ve tuzunu ilave edin
*1 buçuk su bardağı sıcak suyu ilave edip bi 5 dk kısık ateşte demleyin
*En son ince kıydığımız kıydığımız maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın İç harcımız hazırdır
*Yaprakları soğuk suda yıkadıktan sonra tezgaha sarıp iç malzemeden koyup yanlardan katlayıp sarın
*Tencerenin altına yaprak sarıp üzerine sardığınız dolmaları yerleştirip ve en üstünü ne yapraklarla kapatıp limon dilimlerini yerleştirin
*Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip zeytinyağını yaprakların üzerine gezdirin ve en üstüne bir tabak koyup kısık ateşte yaklaşık 2530 dk pişirin
*Afiyet olsun