Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma
0
132

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için;

*3 su bardağı baldo pirinç
*2 büyük baş soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*2 yemek kaşığı domates salçası
*4 su bardağı sıcak su (ilave gerekebilir )
*1 çorba kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı nar ekşisi

Üzerine;

*4 su bardağı su
*2 yemek kaşığı zeytinyağ

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı Merhabalar göçmen usulü harika bir zeytinyağlı yaprak sarma tarifi geliyor Yaprakların büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir ben mevsiminde pazardan alıp orta boy buzdolabı poşetine desteleyip buzluğa atmıştım 2 paket çıkardım Buzlu bir şekilde ikiye üçe ayırıp ocakta kaynayan tencerenin içinde bir kaç dakika çevirerek haşladım Siz salamuradan da çok fazla haşlamadan tuzunu arındırıp yapabilirsiniz

Öncelikle çelik bir tava ya yağı alıp ince ince doğradığımız soğanları pembeleşince kavuruyoruz İyice yıkadığımız pirinci ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra salçayı ilave edip, kavurma işlemine devam ediyoruz Pirinçlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave ediyoruz ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz Bu arada içerisine tuzu ilave edip suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz Sıcakken karabiber ve naneyi ilave ediyoruz Soğuduktan sonra sarmaya hazır Pişirme için sıcak suyun içine tuzu da atıyorum her yere eşit şekilde dağılması için zeytinyağını suyunu çekmeye yakın eklerseniz daha parlak olur ve sarmalar yumuşamaz püf noktası

858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt