iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?
Resimli Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeler:
500 gr salamura asma yaprağı
Yarım dere bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
yarım limon suyunu
İç harcı için:
4 adet kuru soğan
1 nehir bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı kırık pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet kesme şeker
2 yemek yemek kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuzlu
yarım su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1 Zeytinyağını tencereye alın Yemeklik doğradığınız soğanı birazcık tuz ile 1 dakika dek soteleyin Üzerine çam fıstığını ek ederek fıstıklar pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun
2 Pirinçleri 12 su yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ek edin ve 1 dakika dek kavurun
3 Kavurduğunuz pirinçlerin üstüne iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak ayrıntılarıyla karıştırın Yarım su bardağı kaynamış suyu ek ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene değin pişirin ve demlemeye bırakın
4 Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın 5 dakika sıcak su da beklettikten daha sonra 23 su yıkayın
5 Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık veya küçük asma yapraklarıyla kaplayın Aylaklık kalmayacak şekilde dolmayı dizin
6 Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ek ettikten sonradan kısık ateşte 3540 dakika pişirin Soğuk servis yapın *
Resimli Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeler:
500 gr salamura asma yaprağı
Yarım dere bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
yarım limon suyunu
İç harcı için:
4 adet kuru soğan
1 nehir bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı kırık pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet kesme şeker
2 yemek yemek kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuzlu
yarım su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1 Zeytinyağını tencereye alın Yemeklik doğradığınız soğanı birazcık tuz ile 1 dakika dek soteleyin Üzerine çam fıstığını ek ederek fıstıklar pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun
2 Pirinçleri 12 su yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ek edin ve 1 dakika dek kavurun
3 Kavurduğunuz pirinçlerin üstüne iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak ayrıntılarıyla karıştırın Yarım su bardağı kaynamış suyu ek ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene değin pişirin ve demlemeye bırakın
4 Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın 5 dakika sıcak su da beklettikten daha sonra 23 su yıkayın
5 Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık veya küçük asma yapraklarıyla kaplayın Aylaklık kalmayacak şekilde dolmayı dizin
6 Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ek ettikten sonradan kısık ateşte 3540 dakika pişirin Soğuk servis yapın *