iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*1 kavanoz üzüm yaprağı
*3 su bardağı pirinç
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı salça
*2 adet orta boy soğan
*1 buçuk tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*2 adet limon
*Çok az maydanoz bir demetin çeyreği
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Yapraklar tuzlu ise sıcak suda bekletelim
*Soğanları minik minik doğrayıp tavada kızdırdığımız yağın üzerine dökelim
*Biraz kavrulduktan sonra salça ekleyelim ve yıkadığımız pirinçleri de ekleyerek karıştıralım
*Daha sonra gereken tüm baharatını atarak içerisine 2 su bardağı su ekleyelim suyunu çekince üzerine maydanozları da atarak biraz daha çekmesini bekleyelim iç harcımız hazır soğumaya bırakalım
*Daha sonra yaprakları teker teker açarak şekildeki gibi saralım tencerenin dibine yaprakları dizelim ve sarmaları içine dolduralım
*Üzerini hafif geçecek şekilde kaynamış su ekleyerek kısık ateşte bir saat kadar pişirelim
*Not:Eğer ekşili severseniz iç harcına limon sıkıp tencereye de limonları kesip araya dizebilirsiniz ben öyle yapıyorum çok hoş oluyor
*Afiyet olsun??
*1 kavanoz üzüm yaprağı
*3 su bardağı pirinç
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı salça
*2 adet orta boy soğan
*1 buçuk tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*2 adet limon
*Çok az maydanoz bir demetin çeyreği
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Yapraklar tuzlu ise sıcak suda bekletelim
*Soğanları minik minik doğrayıp tavada kızdırdığımız yağın üzerine dökelim
*Biraz kavrulduktan sonra salça ekleyelim ve yıkadığımız pirinçleri de ekleyerek karıştıralım
*Daha sonra gereken tüm baharatını atarak içerisine 2 su bardağı su ekleyelim suyunu çekince üzerine maydanozları da atarak biraz daha çekmesini bekleyelim iç harcımız hazır soğumaya bırakalım
*Daha sonra yaprakları teker teker açarak şekildeki gibi saralım tencerenin dibine yaprakları dizelim ve sarmaları içine dolduralım
*Üzerini hafif geçecek şekilde kaynamış su ekleyerek kısık ateşte bir saat kadar pişirelim
*Not:Eğer ekşili severseniz iç harcına limon sıkıp tencereye de limonları kesip araya dizebilirsiniz ben öyle yapıyorum çok hoş oluyor
*Afiyet olsun??