iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı pirinç
*4 adet kuru soğan (Doğranmış )
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*2 su bardağı ılık su
*Tuz ve yaprak
Sosu için
*Sıcak su ve tuz
Piştikten sonraki sosu
*1 limonun suyu
*Yarim çay bardağı sıvı yağ
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Doğranmış soğanları tavada sıvı yağla birlikte kavurun
*Salcaları ekleyip kavurduktan sonra yıkanmış pirinçleri de ekleyip bir kac dk kavurun
*Daha sonra kuru nane, tuz ve limon tuzunu ve ılık suyu ekleyip karıştırıp kapağını kapatın
*Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
*İç harcı soğuduktan sonra yaprak saplarını koparıp yeteri kadar harcı koyup sigara böreği sarar gibi sarılacak
**Soğuduktan sonra yaprakları sarıp tencereye dizin
*Sarmaların üzerine hafif su gelene kadar yeteri kadar suya tuz ekleyip suyunu dökün
*Sarmalar piştikten sonra 1 limonun suyunu ve yarım çay bardağı sıvı yağı karıştırıp üzerine dökün ve kapağını kapatıp dinlendirin
*İster ılık isterseniz soğuk servis yapın
Afiyet olsun
*4 su bardağı pirinç
*4 adet kuru soğan (Doğranmış )
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*2 su bardağı ılık su
*Tuz ve yaprak
Sosu için
*Sıcak su ve tuz
Piştikten sonraki sosu
*1 limonun suyu
*Yarim çay bardağı sıvı yağ
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Doğranmış soğanları tavada sıvı yağla birlikte kavurun
*Salcaları ekleyip kavurduktan sonra yıkanmış pirinçleri de ekleyip bir kac dk kavurun
*Daha sonra kuru nane, tuz ve limon tuzunu ve ılık suyu ekleyip karıştırıp kapağını kapatın
*Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
*İç harcı soğuduktan sonra yaprak saplarını koparıp yeteri kadar harcı koyup sigara böreği sarar gibi sarılacak
**Soğuduktan sonra yaprakları sarıp tencereye dizin
*Sarmaların üzerine hafif su gelene kadar yeteri kadar suya tuz ekleyip suyunu dökün
*Sarmalar piştikten sonra 1 limonun suyunu ve yarım çay bardağı sıvı yağı karıştırıp üzerine dökün ve kapağını kapatıp dinlendirin
*İster ılık isterseniz soğuk servis yapın
Afiyet olsun