iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo asma yaprağı
*3 su bardağı pirinç
*1 su bardağı sıvı yağ
*5 adet soğan
*1 tatlı kaşığı tarçın
*3 yemek kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı yeni bahar
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
*Kuş üzümü
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Asma yaprağımız tuzluysa bir gece önceden ılık suya bırakıyoruz
*Tuzunu alıyoruz
*Pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz
*Tenceremize sıvı yağı ve soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
*Sonrasında pirinçleri ekliyoruz kavuruyoruz
*Baharatları ilave ediyoruz
*Kuş üzümünü de ilave ediyoruz
*Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz pişiriyoruz
*Sarmaları sardıktan sonra eşit olacak şekilde sıcak su ekliyoruz
*Ve üzerine yarım su bardağı sıvı yağ gezdiriyoruz
*Üzerine tabak kapatarak pişmeye bırakıyoruz kısık ateşte Şimdiden afiyet olsun
*1 kilo asma yaprağı
*3 su bardağı pirinç
*1 su bardağı sıvı yağ
*5 adet soğan
*1 tatlı kaşığı tarçın
*3 yemek kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı yeni bahar
*1 çay kaşığı karabiber
*Tuz
*Kuş üzümü
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Asma yaprağımız tuzluysa bir gece önceden ılık suya bırakıyoruz
*Tuzunu alıyoruz
*Pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz
*Tenceremize sıvı yağı ve soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
*Sonrasında pirinçleri ekliyoruz kavuruyoruz
*Baharatları ilave ediyoruz
*Kuş üzümünü de ilave ediyoruz
*Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz pişiriyoruz
*Sarmaları sardıktan sonra eşit olacak şekilde sıcak su ekliyoruz
*Ve üzerine yarım su bardağı sıvı yağ gezdiriyoruz
*Üzerine tabak kapatarak pişmeye bırakıyoruz kısık ateşte Şimdiden afiyet olsun