iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
– Yarım kg yerelması
– 1 adet kuru soğan
– 3 diş sarımsak
– 1 adet havuç
– 12 çay bardağından biraz az zeytinyağı
– 1 yemek kaşığı pirinç
– 12 limon suyu
– Deniz tuzu
Yapılışı
1 Öncelikle derin bir kasede limonlu su hazırlayın ve yerelmalarını soyarak bu suya atın (minik yumruları soymak biraz zahmetli ama değecek, sabredin Limonlu su yerelmalarının kararmasını önler
2 Soğanı ve sarımsakları ince ince kıyın, havucu dilimleyin, hepsini zeytinyağında biraz kavurun
3 Limonlu suda bekleyen yerelmalarını yıkadıktan sonra irice doğrayın Pirinçle aynı anda tencereye ekleyin Limon suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın
4 Eğer kendi suyu yeterli gelmezse 12 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz (ben ekledim) Tuzunu da ekleyin, pirinçler piştiğinde ocaktan alın Ilık olarak servis yapın Dilerseniz serviste üzerine dereotu serpin
– Yarım kg yerelması
– 1 adet kuru soğan
– 3 diş sarımsak
– 1 adet havuç
– 12 çay bardağından biraz az zeytinyağı
– 1 yemek kaşığı pirinç
– 12 limon suyu
– Deniz tuzu
Yapılışı
1 Öncelikle derin bir kasede limonlu su hazırlayın ve yerelmalarını soyarak bu suya atın (minik yumruları soymak biraz zahmetli ama değecek, sabredin Limonlu su yerelmalarının kararmasını önler
2 Soğanı ve sarımsakları ince ince kıyın, havucu dilimleyin, hepsini zeytinyağında biraz kavurun
3 Limonlu suda bekleyen yerelmalarını yıkadıktan sonra irice doğrayın Pirinçle aynı anda tencereye ekleyin Limon suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın
4 Eğer kendi suyu yeterli gelmezse 12 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz (ben ekledim) Tuzunu da ekleyin, pirinçler piştiğinde ocaktan alın Ilık olarak servis yapın Dilerseniz serviste üzerine dereotu serpin