Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yer Elması

Zeytinyağlı Yer Elması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

– Yarım kg yerelması
– 1 adet kuru soğan


– 3 diş sarımsak
– 1 adet havuç
– 12 çay bardağından biraz az zeytinyağı
– 1 yemek kaşığı pirinç
– 12 limon suyu
– Deniz tuzu

Yapılışı

1 Öncelikle derin bir kasede limonlu su hazırlayın ve yerelmalarını soyarak bu suya atın (minik yumruları soymak biraz zahmetli ama değecek, sabredin Limonlu su yerelmalarının kararmasını önler

2 Soğanı ve sarımsakları ince ince kıyın, havucu dilimleyin, hepsini zeytinyağında biraz kavurun

3 Limonlu suda bekleyen yerelmalarını yıkadıktan sonra irice doğrayın Pirinçle aynı anda tencereye ekleyin Limon suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın

4 Eğer kendi suyu yeterli gelmezse 12 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz (ben ekledim) Tuzunu da ekleyin, pirinçler piştiğinde ocaktan alın Ilık olarak servis yapın Dilerseniz serviste üzerine dereotu serpin
 
858,496Konular
981,881Mesajlar
29,920Kullanıcılar
Üst Alt