iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Yerelması nasıl yapılır
Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı
Zeytinyağlı Yerelması için gerekli malzemeler
1 kg yer elması
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 nehir bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 nehir kaşığı tuz
Yapılışı:
Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limoni suda bekletin Havucu halka halka doğrayın Özel bir bıçağınız varsa havucu dairesel dairesel çıkarabilirsiniz Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın Bu yemekte pazı olması durum değil, açlık ederseniz kullanın Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya değin kavurun Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin Kapağı kapalı soğutarak servis yapın
Seçme Parça *
Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı
Zeytinyağlı Yerelması için gerekli malzemeler
1 kg yer elması
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 nehir bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 nehir kaşığı tuz
Yapılışı:
Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limoni suda bekletin Havucu halka halka doğrayın Özel bir bıçağınız varsa havucu dairesel dairesel çıkarabilirsiniz Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın Bu yemekte pazı olması durum değil, açlık ederseniz kullanın Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya değin kavurun Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin Kapağı kapalı soğutarak servis yapın
Seçme Parça *