Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

zihin engelliler öğretmenliği 2. öğretim haçları

zihin engelliler öğretmenliği 2. öğretim haçları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
hafıza engelliler öğretmenliği 2 öğretim haçlarına nereden bakabilirim?

Yanıt: akıl engelliler öğretmenliği 2 öğretim haçları

1983 yılında Eğitim Bilimleri Bölümü bünyesinde bulunan Özel Eğitim Öğretmenliği Programı oluşturmaktadır Bu Program Türkiye'de özel eğitim alanına lisans düzeyinde öğretmen yetiştiren birincil programdır O tarihte öğrenciler dördüncü sınıfta düşünce engelliler öğretmenliğini veya işitme engelliler öğretmenliğini seçmekteydiler 1989 yılında Özel Eğitim Bölümünün kurulması ile Türkiye'nin ilk Özel Eğitim Bölümü doğrudan Hafıza Engelliler Öğretmenliği Programına öğrenci alınmaya başlamıştır Başlangıçta 3035 olan öğrenci kontenjanları son yıllarda 50 öğrenciye çıkarılmıştır Programa sözel puanla öğrenci alınmaktadır Programa yerleştirilirken anadolu hoca ve hoca liseleri ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının çocuk gelişimi, çocuk gelişimi ve bakımı, çocuk gelişimi ve eğitimi bölümleri mezunlarına ilave puan uygulanmaktadır Programın dördüncü yılında, uygulamaya karşın dersler yer almaktadır Bu dersler Üniversitemiz bünyesinde yer alan Engelliler Araştırma Enstitüsü Gelişimsel Yeteneksizlik Tatbik Biriminde ve şehir halkı merkezindeki okullarda yapılmaktadır
Programda Kaynaştırma ve Mesleki Eğitim emrindeki alanları bulunmaktadır Öğrenciler ikinci dönemde bu tabi alanlardan birisini seçmektedir
Programı bitiren öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan akıl engelli bireylere hizmet veren okul ve merkezlerde, yeniden Bakanlığa veya Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne tabi özel özel eğitim kurumlarında çalışmaktadır Programı bitiren öğrencilere bu kurumlardan büyük istek vardır
Programın yer aldığı Özel Eğitim Bölümü'nün kadrosunda 4 Profesör, 2 Doçent, 7 Muavin Doçent, 10 öğretim görevlisi ve 4 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır

Değişik seviyelerde zeka geriliği olan ve bu nedenle olağan eğitim imkanlarından yararlanmayacak çocukların eğitimini gerçekleştirebilecek öğretmenler yetiştirmek için eğitim ve araştırma yapılır Amaçlar akıl seviyesi bakımından farklı alanlara yönlendirilmiş derecelerde normalin altında bulunan çocukları, kendi seviyelerinde üretken ve ahenkli kişiler yapmaktır Mezunlar özel eğitim kurumlarında ve sınıflarında, normal ilkokulların bünyesinde açılan daha alçak özel sınıflarda akıl özürlü çocuklara öğretmenlik yaparlar İlköğretim çağında düşünce yetersizliği yüzünden öğrenme güçlüğü olan çocukları eğitecek öğretmenleri yetiştirir

AMAÇ nedir
Fikir engelliler öğretmenliği programının esas amacı; ülkemiz ve dünyamız için bilime ve eğitime katkıda bulunarak, insanlığın refahı ve mutluluğu için bilgi üretmek, çağdaş eğitim ortamları yaratarak zihin engelli bireylerin okulöncesi ve ilköğretim düzeylerinde eğitimlerini gerçekleştirecek modern, tahlilci hoca, bilim uzmanı ve akademisyenler yetiştirmek; öğrencilere özel eğitim alanında araştırma ve dilekçe becerilerini kazandırmak; özel eğitim alanında çalışan öğretmenlerin ve destek hizmet personelinin hizmet içi eğitim programları yoluyla yetişmelerine katkıda bulunmak; us engelliler alanında çalışan uzmanların eğitimlerine katkıda bulunmak; akıl engelliler alanında incelemeler yapan resmiözel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaktır *

858,496Konular
981,639Mesajlar
29,722Kullanıcılar
kurtlarSon üye
Üst Alt