iltasyazilim
FD Üye
ZİHİNSEL BASKI
İki çocuklu bir aile hafta sonunu piknik yaparak geçirmeye karar verirler
Piknik yerine vardıklarında anne yemeği hazırlarken, çocuklar babalarıyla birlikte yürüyüşe çıkar
Uzun bir yürüyüşten sonra epeyce yorulan ufak çocuk yalvarırcasına bakan gözlerle, 'Babacığım çok yoruldum
Lütfen beni kucağında taşır mısın?' der Baba; 'Ben de yorgunum oğlum'' der demez çocuk ağlamaya başlar
Baba tek sözcük etmeden ağaçtan bir dal keser Dalı bıçakla biçimlendirip, çocuğa hasar vermeyecek biçimde yontar
Sonradan dalı oğluna verir 'Al oğlum, sana güzel bir beygir' der
Çocuk neşeyle dal parçasından yontulmuş ata biner ve sıçrayarak, ata vurarak annesinin yanında içten gitmeye başlar
Babasını ve ablasını geride bırakmıştır bile
Baba gülerek kızına: 'İşte yaşam budur kızım Bazen zihnen veya bedenen kendini fazla bezginlik hissedeceksin
İşte o süre kendine değnekten bir at bul ve neşe ile yoluna devam et
Bu at,
bir arkadaş,
bir şarkı,
bir çiçek,
bir şiir
yada bir çocuğun tebessümü olabilir
Değnekten atınız hiç beceriksiz olmasın *
İki çocuklu bir aile hafta sonunu piknik yaparak geçirmeye karar verirler
Piknik yerine vardıklarında anne yemeği hazırlarken, çocuklar babalarıyla birlikte yürüyüşe çıkar
Uzun bir yürüyüşten sonra epeyce yorulan ufak çocuk yalvarırcasına bakan gözlerle, 'Babacığım çok yoruldum
Lütfen beni kucağında taşır mısın?' der Baba; 'Ben de yorgunum oğlum'' der demez çocuk ağlamaya başlar
Baba tek sözcük etmeden ağaçtan bir dal keser Dalı bıçakla biçimlendirip, çocuğa hasar vermeyecek biçimde yontar
Sonradan dalı oğluna verir 'Al oğlum, sana güzel bir beygir' der
Çocuk neşeyle dal parçasından yontulmuş ata biner ve sıçrayarak, ata vurarak annesinin yanında içten gitmeye başlar
Babasını ve ablasını geride bırakmıştır bile
Baba gülerek kızına: 'İşte yaşam budur kızım Bazen zihnen veya bedenen kendini fazla bezginlik hissedeceksin
İşte o süre kendine değnekten bir at bul ve neşe ile yoluna devam et
Bu at,
bir arkadaş,
bir şarkı,
bir çiçek,
bir şiir
yada bir çocuğun tebessümü olabilir
Değnekten atınız hiç beceriksiz olmasın *