Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zinanın En Kötüsü Hangisidir ?

0
326

adanali

FD Üye
Etkileşim
0
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
69

Zina büyük günahlardandır. Ancak komşunun hanımı ile yapılan zinanın, çok daha büyük günah olduğuna dair rivayetler bulunmaktadır.

İbnu Mes'ud (radıyallahu anh) anlatıyor: "Dedim ki: "Ey Allah'ın Resulü! Allah nezdinde en büyük günah hangisidir?"

"Seni yaratmış olan Allah'a eş koşmandır!" buyurdular.

"Sonra hangisidir?" dedim.

"Seninle birlikte yiyecek diye, evladını öldürmendir!" buyurdular. Ben yine:

"Sonra hangisidir?" dedim.

"Komşunun helalliği ile zina etmendir!" buyurdular." [Buhari, Tefsir, Bakara 3, Furkan 3, Edeb 20, Muharibin 20, Diyat 1, Tevhid 40, 46, Müslim, İman 141, (3181, 3182), Tefsir, Furkan, Nesai, Tahrim 4, (7, 89, 90); Ebu Davud, Talak 50, (2310).]

Mikdad b. Esved (r.a) bu konuda Rasulüllah (s.a.s)`ın şöyle buyurduğunu nakletmiştir: "Komşusunun karısıyla zina yapanın günahı, on kadınla zina yapan adamın günahından daha ağırdır" (Tirmizi, Tefsiru Sure, 25/1,2).

Similar threads

Zina büyük günahlardandır Ancak komşunun hanımı ile yapılan zinanın, çok daha büyük günah olduğuna dair rivayetler bulunmaktadır İbnu Mes'ud (radıyallahu anh) anlatıyor: Dedim ki: Ey Allah'ın Resulü! Allah nezdinde en büyük günah hangisidir? Seni yaratmış olan Allah'a eş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
280
5192 Ebu Bekre radıyallahu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam: Size buyuk gunahların en buyuğunu haber vereyim mi?buyurmuş ve bunu uc kere tekrar etmişlerdi Biz: Evet!deyince: Allah'a şirk koşmak, anne ve baba haklarına riayetsizlik, cana kıymak!buyurdular Bu sırada dayanmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
5192 Ebu Bekre radıyallahu anh anlatıyor: Resülullah aleyhissalâtu vesselâm: Size büyük günahların en büyüğünü haber vereyim mi?buyurmuş ve bunu üç defa her yerde etmişlerdi Biz: Evet!deyince: Allah'a şirk koşmak, anne ve baba haklarına riayetsizlik, cana kıymak!buyurdular Bu sırada dayanmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
269
Büyük günahlar Allah’a ortak koşmak, içki, kumar, faiz, zina, sihirbüyü, anababaya asi olmak, savaştan kaçmak, farz ibadetleri yapmamak vs şeklinde özetlenebilir Nitekim Peygamberimiz (sav), büyük günahlardan bazılarını açıklamıştır Ortama ve duruma göre sorulan sorularda bunların bir kısmını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
210
Resulullah (sas): “Size büyük günahların (kebair) en büyüğünü haber vereyim mi? buyurmuş ve bunu üç kere tekrar etmişlerdi “Evet! deyince: “Allah’a şirk koşmak, anne ve baba haklarına riayetsizlik, cana kıymak! buyurdular Bu sırada dayanmış durumda idi, yere oturup: “Haberiniz olsun! Yalan söz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
858,468Konular
981,181Mesajlar
29,538Kullanıcılar
buraksenSon üye
Üst Alt