iltasyazilim
FD Üye
Zina büyük günahlardandır Ancak komşunun hanımı ile yapılan zinanın, çok daha büyük günah olduğuna dair rivayetler bulunmaktadır
İbnu Mes'ud (radıyallahu anh) anlatıyor: Dedim ki:
Ey Allah'ın Resulü! Allah nezdinde en büyük günah hangisidir?
Seni yaratmış olan Allah'a eş koşmandır!buyurdular
Sonra hangisidir?dedim
Seninle birlikte yiyecek diye, evladını öldürmendir!buyurdular Ben yine:
Sonra hangisidir?dedim
Komşunun helalliği ile zina etmendir!buyurdularBuharî, Tefsir, Bakara 3, Furkan 3, Edeb 20, Muharibin 20, Diyat 1, Tevhid 40, 46, Müslim, İman 141, (3181, 3182), Tefsir, Furkan, Nesaî, Tahrim 4, (7, 89, 90); Ebu Davud, Talak 50, (2310)
Mikdad b Esved (ra) bu konuda Rasûlüllah (sas)`ın şöyle buyurduğunu nakletmiştir:
Komşusunun karısıyla zina yapanın günahı, on kadınla zina yapan adamın günahından daha ağırdır(Tirmizî, Tefsiru Sûre, 251,2)
(Sorularla İslamiyet)
İbnu Mes'ud (radıyallahu anh) anlatıyor: Dedim ki:
Ey Allah'ın Resulü! Allah nezdinde en büyük günah hangisidir?
Seni yaratmış olan Allah'a eş koşmandır!buyurdular
Sonra hangisidir?dedim
Seninle birlikte yiyecek diye, evladını öldürmendir!buyurdular Ben yine:
Sonra hangisidir?dedim
Komşunun helalliği ile zina etmendir!buyurdularBuharî, Tefsir, Bakara 3, Furkan 3, Edeb 20, Muharibin 20, Diyat 1, Tevhid 40, 46, Müslim, İman 141, (3181, 3182), Tefsir, Furkan, Nesaî, Tahrim 4, (7, 89, 90); Ebu Davud, Talak 50, (2310)
Mikdad b Esved (ra) bu konuda Rasûlüllah (sas)`ın şöyle buyurduğunu nakletmiştir:
Komşusunun karısıyla zina yapanın günahı, on kadınla zina yapan adamın günahından daha ağırdır(Tirmizî, Tefsiru Sûre, 251,2)
(Sorularla İslamiyet)