elektronikci
FD Üye
İtalya ile Fransa ortasında oynanan 2006 Dünya Kupası finali futbol tarihinin en ikonik anlarından birisine sahne olmuştu. Dakikalar 110'u gösterdiğinde tüm dünyanın gözü önünde Zinedine Zidane, daha evvel hiç yapmadığı bir şey yaparak Materazzi'ye baş atmış ve onu yere indirmişti. Pekala Zidane neden Materazzi'ye baş atmıştı?
Dünya Kupası tarihinin en dramatik maçlarından birine sahne olan 2006 finali seyir zevki açısından epeyce tatmin edici biçimde başlamıştı.
Dakikalar 7'yi gösterirken hakem Fransa lehine penaltı noktasını göstermiş ve Zinedine Zidane inanılmaz bir Panenka penaltısıyla durumu 1-0'a getirmişti.
19. dakikada Materazzi, kornerden gelen topa düzgün yükselerek İtalya'yı beraberliğe taşımıştı.
Final maçının olağan müddeti 1-1 sona ermiş ve uzatma devresi başlamıştı. Final maçında golleri atan Zidane ve Materazzi futbol tarihine isimlerini yazdırdıklarını düşünüyordu, 110. dakikada yaşanacakları bilmeden...
Zidane kimsenin beklemediği formda Materazzi'nin göğsüne baş atmıştı. Zidane'ın neden bu türlü bir şey yaptığını kimse anlamadı.
Materazzi ise o anları yıllar sonra şöyle anlatıyor:
'Zidane gol attıktan sonra onu tutma misyonu bana verildi. Ona birinci ve ikinci faulümde özür diledim fakat makûs karşılık verdi. Üçüncü defa karşı karşıya geldiğimizde artık kızmıştım.'
"Alay ederek bana formasını vereceğini söyledi. Ben de ona 'Kız kardeşini formana tercih ederim' dedim."
Maç penaltılara uzadı ve İtalya kupanın sahibi oldu. Fransa'da hiç kimse kaptanları olan Zinedine Zidane'a ardını dönmedi.