Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zıp Zıp

Zıp Zıp

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Zıp Zıp Tarifi İçin Malzemeler

*23 yumurta
*1 paket margarin
*1 çay kaşığı karbonat (kabartma tozu da olur)
*1 bardak şeker
*Alabildiğine un

Üzeri için;

*4 elma rendesi
*1 bardak şeker
*Biraz tarçın (Yaklaşık 1 tatlı kaşığı)

Zıp Zıp Tarifi Yapılışı Herkese merhaba Adı zıp zıp ama bildiğimiz elmalı tart

1
*Önce elmalarını hazır ediyorum Bunun için elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendeliyorum ve pişireceğim kaba koyarak, üzerine şeker ve tarçını koyuyorum
*Fokurdayıp koyulaşınca ocağı kapatıyorum Benim önceden buzdolabında olduğu için tekrar yapmadım, bu yüzden sadece hamurunu yaptım hem rahat oldu
*Gelelim hamuruna, margarin de koyacağım için önce margarini ufak bir tencere de eritiyorum
*Daha sonra derin bir kapta, 3 yumurta (tarifte 23 yazıyor ama ben 3 koydum) 1 paket kabartma tozunu ve şekerini, tel yardımıyla iyice karıştırıyorum İyice karışıp, krema kıvamını alması çok önemli Çünkü malzemelerin iyice özleşmesi gerekiyor
*Daha sonra un ilave ediyoruz Ben unumu göz kararı koyuyorum
*Önce 2 su bardağı unu koyun ve yoğurun, eğer hala sıvıysa tekrar 1 bardak daha ekleyin Çok katı olmaması ve aynı zamanda ele de yapışmaması gerekiyor Unu dikkatli koyun Ne çok kalın, ne çok ince olmasını istediğim için ufak yuvarlak borcam tercih ettim Tam istediğim boyutta oldu
*Önce borcamı sıvı yağ ile iyice yağladım Daha sonra hamurunu yaydım
*En üstüne de pişmiş elma rendesini yaydım 180 derecede yaklaşık 1520 dk pişirdim Sizde yaparsanız, pişerken kontrol edin
*Kızarınca fırından alın ve soğumaya bırakın Soğuduktan sonra dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz

Not : Resimdeki pişmiş hali
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun

858,496Konular
982,203Mesajlar
30,129Kullanıcılar
ReiSon üye
Üst Alt