bilgisayarci
FD Üye
Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, maaş krizinin yaşandığı Tabiat Koleji'nde misyonlu öğretmenler ve velilerle bir ortaya geldi. Bakan Selçuk kabulde, öğretmen ve velilerin meselelerini dinledi, bakanlığın çalışmalarını paylaştı.
Ulusal Eğitim Bakanı, o görüşmenin akabinde açıklama yaptı.
"Öğrencileri resmi okullara yerleştirme planımız hazır. Süreci hassasiyetle kıymetlendiriyoruz. Satış sürecini, dönem sürecini çok yakından takip ediyoruz" diyen Selçuk, şöyle devam etti:
"Sonlandırma sürecini yapmak çok kolay. Sonlandırma sürecinin yapılması halinde öğretmenlerimizin çok büyük bir sorunla karşı karşıya kalacağı açık. Tüm mağduriyetlerine karşın dersinin başında olan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.
Satış ve periyot sürecini çok yakından takip ediyoruz. Yakın bir mühlet içerisinde de satış tarafında bir tahlilin ortaya çıkması için de gereken önlemleri de alıyoruz. Temennimiz satış sürecinin olumlu bir halde gerçekleşmesi tarafında olup kamu kaynakları ile şirket kurtarma biçiminde bir planımız olmadığını da söz etmek isteriz. Kamu kaynakları kamunun kurumlarının ehil hale gelmesi ve daha fonksiyonel olması için
Her türlü önlemi almış durumdayız. Bu problemin tahlile kavuşması için çaba gösterdigimizi tekrar etmek isterim. Teminat mecburiliği ve yalnızca eğitim alanında faaliyet göstermesi ile ilgili çalışmalarımız var."
Selçuk, açıklamalarının akabinde gazetecilerin "İTÜ ile görüşme oldu mu?" sorusunu yanıtladı. Selçuk, "Dışarıdan gelen birçok bilgiye direkt doğruya müdahil olamayız. Somut ispata dayalı duruma bakarız. Şahıslarla kurumlarla temasımız yürütülüyor. Yetkimizin sonluluğuna bakarak çok hudutlu davranışlar sergilemek istemiyoruz. Bu problemin öğretmenlerimizin lehine sonuçlanması için dikkatle takibindeyiz. Bu bilgiyi nereden aldıysanız oradan teyit edin" dedi.