Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ziya Uygur Kimdir, Hayatı

0
168

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Ziya Uygur Kimdir,
Ziya Uygur (Ziya Uygur Kimdir? Ziya Uygur Hakkında)

BİR DAVA ADAMI TAŞKENTLİ ARAŞTIRMACI YAZAR ZİYA UYGUR

Çocukluk dönemimden hatırımda kalan babamın arkadaşlarından Ziya bey amcanın (AnalistYazan Ziya UYGUR) yeri bir başkadır Beşiktaş Serencebeyde, Çitlenbik sokakta otururlardı Biz de Yıldızda Cediciye sokakta Geçenlerde, o yıllardan (19551960) kalan birkaç eski resim geçti elime Ziya bey amca, babamla beraber Son 3035 senedir hiç görmedim Taşkentli olduğunu söylemişti babam Acaba şu anda nerede, ne yapıyor? Ramazan bayramında dayımla eskileri yad ederken tekrar hatırladık onu ve ziyaretine karar verdik Dayımda telefonu varmış Randevulaştık ve 5 Mart 1995 pazartesi akşamı, Göztepe Ayşe kadındaki evindeydik Ziya bey amcanın Dayım Dr Muhakkak Emiroğlu (emekli albay diş tabibi), eşi, annem, eşim ve benZiya bey amca 85 yaşındaymış Önce bizi tanımakta zorlandı Hatta yıllar sonra gerçekleşen bu ziyareti yadırgadı da ilk olarak ama sonra sohbet koyulaştı Ömrünü harcadığı kitaplar, kayıtlar belgeleri, Masonlar, Abdülhamit, Menderes
Taşkentli olduğunu bildiğim, bu unutulmuş, köşesine çekilmiş dava adamını çağrı dergisinde genç hemşehrilerime takdim etmek istedim

Ziya bey amca Taşkentli olduğunuzu biliyorum Bu doğru mu?
Ziya UYGUR Babam Taşkentli, PERHİZLER sülalesinden, Öğretmen İbrahim Efendi Annem Isparta Senirkentli Oraya resmileşmiş olan Nogay Türklerinden Senirkent'te doğmuşum Fakat babam nüfusa doğum yeri Taşkent yazdırmış

Hiç Taşkent ’e gittiniz mi?
Ziya UYGUR Baht olmadı Hiç Taşkent ’e gidemedim Şu Anda 85 yaşındayım Sağlığım uygun İnsan yaşamadığı yaşı bilmez Bu yaşın kıymetini bu yaşa gelen bilir

Senirkent'den Askeri Liseye Uzanan Tahsil hayatınızı anlatır mısınız?
Ziya UYGUR İlkokulu bitirdikten sonra Yalvaç'ta ancak ortaokula başladım Yaz tatilinde köyde çobanlık yapıyordum Köye bir gazete gelmişti Kuleli Askeri Lisesine öğrenci alınıyordiye bir duyuru gördüm gazetede Bir istida yazdım 15 gün sonra bir çağrı mektubu aldım Babamdan habersiz, 175 kuruşa bir koyun sattım O parayla İstanbul'a geldim Sınava girdim O zaman Erzincan Askeri Ortaokuluna çıktı ismim Öne çıktım Gitmiyorumdedim Görevli Subay, Şuraya dur, birazcık beklededi Bekledim sonra Bursa'ya gider misindedi Giderimdedim Ve askeri okula başladım

Askerlik hayatınız kısa sürmüş neden? Subaylık mesleği size tarafından yok miydi?
Ziya UYGUR Askeri okulda bana istikbalin Turan orduları komutanıderlerdi Gerçekten iyi komutanlık özelliklerim vardı Ama, emir almayı sevmem Yüzbaşı iken, bir yoklama sırasında Paşa ile takıştık Bölüğe, 200 metre ilerde ancak top ağacı gösterip, Istikamet top ağaç, ilerikomutunu verdim Sonradan paşaya dönüp, denetim bittidedim Bu olaydan sonradan yüzbaşılıktan sağlık sebebi ile emekli ettiler beni

Genç yaşta ordudan emekli olduktan sonradan ne işle meşgul oldunuz? Devlet Arşivindeki çalışmalarınızı anlatır mısınız?
Ziya UYGUR On değişiklik eski yazı okurum Yüzbaşı iken ordudan ayrıldıktan sonra, 15 sene Devlet Arşivinde çalıştım Osmanlı tarihinin en eski evraklarını tasnif ettim 3 Milyondan artı dar evrak okudum Arşivde iken Abdülhamit devrini ayrıntıları ile inceledim Tevrat ’ı, incili ezberden bilirim Masonların en kuytu tüzüklerini, bile topladım Bu konuda okumadığım kitap kalmadıÖmrüm, İstanbul kütüphanelerinde kitap karıştırmakla geçti

Kitaplarınızı bu dönemde mi yazdınız?
Ziya UYGUR 1954 de birincil kitabım çıktı O dönemde, Yahudilik ve masonlukla ilgili, belgeli, önemli bir eser yoktu Fazla ilgi çekti Sonradan 1964 ve 1967 de Tarih boyunca ihtilaller, inkılaplar ve Tevrat ’a göre Siyonizm ’in ana prensipleri, gayeleri, protokoller

Kitaplarınız ve yazılarınız o yıllarda kayda değer tepkiler almıştı O dönem siyasiler sizinle ilgilendi mi?
Ziya UYGUR İhtilalden 2 ay önce, Park Otel'de Menderesle baş başa görüştük Beni duymuş Kitaplarımla ilgilenmişDavet etti Menderes bana hep dert yandı Ben konuşamadım Ayrılırken, yeniden görüşelimdedim İhtilalle ilgili uyaracaktım Arşivde, Abdülhamit dönemini iyi incelediğimden, ihtilalin geldiğini hissediyordum Abdülhamit 33 yıl, ihtilali bekleyerek, devleti nasıl idare etti? Onu anlatacaktım Harekat yapma ihtimali olanları çağırır Doyur, nemalandır onları Erzurum ’da, Konya da şurda, burda arazi ver Onları pasifize et Aldılar mı, biter Abdülhamit, ayaklanma eden Kürt beyini yaver yapıp saraya hapsetmiş Cebine para koy ya da arazi ver, onu pasifize et diyecektim Vakit yetmedi Baştan görüşecektik Şans olmadı Ihtilal oldu

Masonların iç yüzünü anlatan belgelere dayanan kitaplar kâğıda dökmek hayatımızı olumlu mu etkiledi, olumsuz mu?
Ziya UYGUR 17 yaşında askeri okulda iken İslamda Rehberi Siyasetadlı bir kitap okudum O kitap ufkumu açtı Masonlukla o çağdan beri ilgilenirim Masonların hepsi beni tanır Kitaplarımdan rahatsız oldular Önce, Mason oldiye ısrar ettiler Sonradan, mason düşmanı olduğum için başıma gelmeyen kalmadı Tecrit edildim Kitaplarıma yeni baskılar yaptıramadım Sultan Hamit dönemine ait siyasi tarih vesikalarından bir kitap hazırladımYayınlatamadım (TahlilciYazan Ziya Uygur, yayınlatamadığı bu kitabının müsveddesini gösterdi Ayrıntılarıyla belgelere dayalı, son döneme ait bir siyasi tarih belgeseli Eski belgelerin tümü atin harflerine çevrilmiş ve özenle daktilo edilmiş Kitap yayına hazır İnşallah bir yayıncı ilgilenir bu eserin yayınlanmasını sağlar da yakın tarihimize ait yeni veri ve belgeleri öğrenmiş oluruz)

Türkiye ’nin ve dünyanın bu günkü durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ziya UYGUR Bugün dünyayı Yahudiler yöneticilik ediyor Tevrat; Borç vereceksin, borç almayacaksınder Yahudi ’nin ömrü faizcilikle geçer Onları biz zengin ediyoruz Düşmanımızı tanımıyoruz 3,5 Yahudi ’nin esiriyiz Türkiye borçlu bir ülke Borçluluk esarettir Bunun sonu olmaz Bu ırk bunu algı etmedikçe düzelmez
Eğitim değil Eğitim Yahudi ’nin kontrolünde Eğitim düzelse, Türk tekrar dünyaya etken olur Türk milleti atılgan, hareketli halk Türk milleti oturan insanlar yok Bu millet iyi eğitilirse 1520 senede dünya çapında olur Bu insanlar Allah ’ın lütfuna uğrayan bir ırk

Gençlere söylemek istediğiniz bir mesaj var mı?
Ziya UYGUR İkinci âlem harbinde zırhlı tugayda ayniyat muhasibi idim Haram yesem milyarder olurdum Hayatımda haram yemedim Haram yemeyin ama varlıklı olmak için çaba harcayın Etrafa yardımcı olmak için para gerekir Allah ’tan sonra bağımsızlık paradadırOtuz yılı aşkın bir süreden sonra yaptığımız ziyaret ve sohbet hepimizi fazla hoşnut etmişti Sıhhat ve uzun ömür dileklerimizle, müsaade isteyip Ziya Uygur ve eşinden ayrıldık Biz asansöre binerken o, Tekrar beklerimdedi Bu kadar gecikmeyin

*