iltasyazilim
FD Üye
Zlabia Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı mısır nişastası
*Bir fiske tuz (çok az )
*1,5 su bardağı su
*Yarım yemek kaşığı kuru maya
Kızartmak için;
*2,5 su bardağı kadar yağ
Şerbeti için;
*1,5 su bardağı şeker
*1,5 su bardağı su
*Bir kaç damla limon
Zlabia Tatlısı Tarifi Yapılışı Yeni ve güzel bir tatlı tarifi*Orta doğu mutfağına ait*Sitede çok aramama rağmen bu tatlının tarifini bulamadım*ve böyle güzel bir site de böyle bir tatlı tarifinin de olmasını istedim Çocuklarınızın ve sizin keyifle yiyeceğiniz tatlı mı tatlı bir tarif Neyse gelelim bu çıtır tatlının tarifine
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım çünkü tatlılarımızı çıkarttığımız zaman hemen bu soğuk şerbetin içine bırakacağız
Hamuru için nişastayı ve suyu bir güzel çırpalım Yavaş yavaş un, tuz ve mayayı da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim Ben hamuru sıkmak için boş bir ketçap şişesini yıkadım ve içine doldurdum Böyle bir şişeniz varsa onu da kullanabilirsiniz
Yağımızı tavaya koyup bir güzel kızdıralım ve şişeyle daire şekillerinde sıkalım ( siz dilerseniz farklı şekiller verebilirsiniz ) Önlü arkalı pembeleşinceye kadar kızartalım ve çıkan tatlılarımızı hemen soğuk şerbetimize atalım Ön ve arkasını batırıp hemen çekelim, içinde durdurmayalım Afiyet bal şeker olsun
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı mısır nişastası
*Bir fiske tuz (çok az )
*1,5 su bardağı su
*Yarım yemek kaşığı kuru maya
Kızartmak için;
*2,5 su bardağı kadar yağ
Şerbeti için;
*1,5 su bardağı şeker
*1,5 su bardağı su
*Bir kaç damla limon
Zlabia Tatlısı Tarifi Yapılışı Yeni ve güzel bir tatlı tarifi*Orta doğu mutfağına ait*Sitede çok aramama rağmen bu tatlının tarifini bulamadım*ve böyle güzel bir site de böyle bir tatlı tarifinin de olmasını istedim Çocuklarınızın ve sizin keyifle yiyeceğiniz tatlı mı tatlı bir tarif Neyse gelelim bu çıtır tatlının tarifine
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım çünkü tatlılarımızı çıkarttığımız zaman hemen bu soğuk şerbetin içine bırakacağız
Hamuru için nişastayı ve suyu bir güzel çırpalım Yavaş yavaş un, tuz ve mayayı da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim Ben hamuru sıkmak için boş bir ketçap şişesini yıkadım ve içine doldurdum Böyle bir şişeniz varsa onu da kullanabilirsiniz
Yağımızı tavaya koyup bir güzel kızdıralım ve şişeyle daire şekillerinde sıkalım ( siz dilerseniz farklı şekiller verebilirsiniz ) Önlü arkalı pembeleşinceye kadar kızartalım ve çıkan tatlılarımızı hemen soğuk şerbetimize atalım Ön ve arkasını batırıp hemen çekelim, içinde durdurmayalım Afiyet bal şeker olsun