Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zlabia Tatlısı Tarifi

Zlabia Tatlısı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Zlabia Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı un
*1 çay bardağı mısır nişastası
*Bir fiske tuz (çok az )
*1,5 su bardağı su
*Yarım yemek kaşığı kuru maya

Kızartmak için;

*2,5 su bardağı kadar yağ

Şerbeti için;

*1,5 su bardağı şeker
*1,5 su bardağı su
*Bir kaç damla limon

Zlabia Tatlısı Tarifi Yapılışı Yeni ve güzel bir tatlı tarifi*Orta doğu mutfağına ait*Sitede çok aramama rağmen bu tatlının tarifini bulamadım*ve böyle güzel bir site de böyle bir tatlı tarifinin de olmasını istedim Çocuklarınızın ve sizin keyifle yiyeceğiniz tatlı mı tatlı bir tarif Neyse gelelim bu çıtır tatlının tarifine
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım çünkü tatlılarımızı çıkarttığımız zaman hemen bu soğuk şerbetin içine bırakacağız
Hamuru için nişastayı ve suyu bir güzel çırpalım Yavaş yavaş un, tuz ve mayayı da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim Ben hamuru sıkmak için boş bir ketçap şişesini yıkadım ve içine doldurdum Böyle bir şişeniz varsa onu da kullanabilirsiniz
Yağımızı tavaya koyup bir güzel kızdıralım ve şişeyle daire şekillerinde sıkalım ( siz dilerseniz farklı şekiller verebilirsiniz ) Önlü arkalı pembeleşinceye kadar kızartalım ve çıkan tatlılarımızı hemen soğuk şerbetimize atalım Ön ve arkasını batırıp hemen çekelim, içinde durdurmayalım Afiyet bal şeker olsun

858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt