iltasyazilim
FD Üye
Znoud El Set (Populer Arap Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet baklavalık yufka
*75 gr eritilmiş tereyağ
İçi için;
*2 5 yemek kaşığı irmik
*2 5 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı krema
*45 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz içi
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker
*12 su bardağı su
*23 damla limon suyu
Üzeri için;
*1 tatlı kaşığı bal
*2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
*İnce cekilmis ceviz içi veya antep fıstığı
Znoud El Set (Populer Arap Tatlısı) Tarifi Yapılışı Şerbeti için şekeri ve suyu küçük tencereye alıp, karıştırıp kaynamaya bırakıoruz Kaynadıktan sonra limon suyunu sıkıp, 45 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz İçi için tüm malzemeyi yine küçük bir tencereye alıp, iyice karıştırıp ocağın altını yakıp, devamlı karıştırarak, kaynatıp koyu kıvam alınca ocaktan alıp içine ceviz içini ilave edip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz 1 tane yufkamızı alıp, düz bir zemine serip, 10 cm genişlikte kesip, üzerine eritilmiş yağ sürüp kısa kenarına bir yemek kaşığı içten koyup sigara böreği gibi sarıp borcama yerleştirelim Tüm yufkalar bitene kadar, bu işlemi yapıp, üzerine bal ve yağ karışımını sürüp, ince çekilmiş ceviz içi serpip, önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirip, ilk sıcağı çıkınca soğumuş şerbeti üzerine gezdirip, soğuyunca servis edelim afiyet olsun
*6 adet baklavalık yufka
*75 gr eritilmiş tereyağ
İçi için;
*2 5 yemek kaşığı irmik
*2 5 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı krema
*45 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz içi
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker
*12 su bardağı su
*23 damla limon suyu
Üzeri için;
*1 tatlı kaşığı bal
*2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
*İnce cekilmis ceviz içi veya antep fıstığı
Znoud El Set (Populer Arap Tatlısı) Tarifi Yapılışı Şerbeti için şekeri ve suyu küçük tencereye alıp, karıştırıp kaynamaya bırakıoruz Kaynadıktan sonra limon suyunu sıkıp, 45 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz İçi için tüm malzemeyi yine küçük bir tencereye alıp, iyice karıştırıp ocağın altını yakıp, devamlı karıştırarak, kaynatıp koyu kıvam alınca ocaktan alıp içine ceviz içini ilave edip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz 1 tane yufkamızı alıp, düz bir zemine serip, 10 cm genişlikte kesip, üzerine eritilmiş yağ sürüp kısa kenarına bir yemek kaşığı içten koyup sigara böreği gibi sarıp borcama yerleştirelim Tüm yufkalar bitene kadar, bu işlemi yapıp, üzerine bal ve yağ karışımını sürüp, ince çekilmiş ceviz içi serpip, önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirip, ilk sıcağı çıkınca soğumuş şerbeti üzerine gezdirip, soğuyunca servis edelim afiyet olsun