Zonguldak'ın Devrek ilçesinde himaye altına alınan sokak köpekleri, yaşlı bayanın vefatına sebep oldu.
Olayda hayatını kaybeden Hamide Demir'in (79) Almanya'da yaşayan kızının annesine ulaşamaması üzerine gerçek ortaya çıktı.
Demir’den haber alamayan kızı, köydeki akrabalarını arayarak annesine bakılmasını istedi.
Hamide Demir'i aramaya başlayan yeğeni, bahçede hareketsiz yatarken buldu.
Vücudunda köpek akınları tespit edildi
Yaşlı bayanın baş, kol ve bacaklarında köpek saldırısı izleri bulundu.
Demir'in, bir mühlet evvel cezaevine giren oğlunun beslediği 7 köpek tarafından uğradığı akına uğradığı tespit edildi.
Olay yerine sıhhat ve jandarma grupları geldi. Sıhhat takımı Demir'in hayatını kaybettiğini bildirdi.
'Yaralanmaya bağlı ölüm'
Demir’in cansız vücudu otopsi için morga götürüldü. Baş, kol ve bacaklarında köpek saldırısının izleri tespit edilen bayanın vefat sebebi, ‘yaralanmaya bağlı ölüm’ olarak açıklandı.
Çocukları cenaze için Almanya'dan geldi
Demir’in 3 oğlu ve kızı Almanya’dan cenaze için Burhanoğlu köyüne gelirken, cezaevinde olan köpeklerin sahibi oğlu ise jandarmanın geniş güvenlik tedbirleri altında cenaze namazına katıldı.
Hamide Demir, köyde konutunun önünde kılınan cenaze namazının akabinde köy mezarlığında toprağa verildi.
"Köpekler aç kalmış"
Hamide Demir’in yengesi olduğunu belirten Turan Demir, ölen bayanın, oğlu cezaevine girdikten sonra köpeklerin bakımını üstlendiğini söyledi.
Köpeklere bir müddet baktıktan sonra Demir’in oğullarının köpekleri salmasını ve artık bakmamasını istediklerini belirten Turan Demir, "Bana da bakmamam için baskı yaptılar. Meskenin avlusunu pislettikleri için dışarı attılar. Kenara koyalım dedim ‘Sen karışma’ dediler. Köpekler aç kalmış." tabirlerini kullandı.
"Rahmetliye de fazla alışkın değillerdi"
Bir müddet sonra Hamide Demir’in de isteğiyle köpekleri tekrar beslemeye başladığını tabir eden Turan Demir, köpekleri tekrar avluya aldığını ve orta sıra beslediğini belirtti.
Hamide Demir’in cansız vücudu bulunmadan 1 gün evvel köpekleri beslemek için meskene gittiğini, köpeklerin aç kaldığı mühletten sonra davranışının değiştiğini söz eden Turan Demir, "Rahmetliye de fazla alışkın değillerdi. Kapıyı açtım, konutun gerisine yanlışsız baktım. Yengem yüzüstü yatıyordu. Ben çabucak takımlara haber verdim, geldiler." diye konuştu.
"Savcı köpeklerin derhal kaldırılmasını istedi"
DHA'nın haberine nazaran, olay günü savcının köpeklerin barınağa alınması talimatını verdiği söyleyen Turan Demir, "Savcı köpeklerin derhal kaldırılmasını istedi. Bayıltılarak yahut toplatılarak barınağa teslim edilmesine karar verdiler. Köpekler öldürülmeyecek, bir formda alınıp barınağa teslim edilecek." dedi.