Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zor durumdaydı! Belediyeden telefon geldi, milyarder oldu

Zor durumdaydı! Belediyeden telefon geldi, milyarder oldu
0
37

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
Belediyeden%2Dtelefon%2Dgeldi%2Dmilyarder%2Doldu%2D229178%2Ejpg

İlçede vatandaşların da hissedar olduğu yerleri belirlemek için çalışma yapan Pursaklar Belediyesi grupları, bu kapsamda, 1994'te vefat eden 76 yaşındaki Ahmet Kartanak'ın belediyeyle 3 parselde hissedar olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine, ilçe Tapu Müdürlüğü ile belediyenin, Ahmet Kartanak'ın varislerine ait araştırmasında 1949'da 2 yaşındaki kızının, 1996'da da eşinin vefat ettiği bilgisine ulaşıldı.

Araştırmalar sonucunda ailenin evlat edindiği Nebahat Kartanak'ın tek varis olduğunu belirleyen belediye, varise tebligat gönderdi. Gönderilen tebligatın ulaşmaması üzerine belediye yetkilileri, Kartanak ile telefonla bağlantıya geçti.

Kartanak, belediyeden gelen telefonla 3 farklı yerde, bedeli yüksek 15 bin 500 metrekarelik emlakın varisi olduğunu öğrendi.

"ARSALAR İLÇENİN GELİŞEN BÖLGELERİNDE"

Pursaklar Belediye Lideri Ertuğrul Çetin, paylı arsa satış programı kapsamında yapılan çalışmalarda Ahmet Kartanak'ın belediyeyle 3 parselde hissedar olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Toplamda 15 bin 500 metrekare olan emlakın ilçenin gelişen bölgelerinde yer aldığını anlatan Çetin, şöyle devam etti:

"Bu süreçten sonra ortak olduğumuz parseli nasıl değerlendireceğimizi, kendine ilişkin parselleri de nasıl değerlendirecekse planlayacağız. Doğal emlak vergisi bizim önemli gelir kaynaklarımızdandır. Biz bunun da takibini yapıyoruz. 94 yılından bugüne geriye dönük hesaplamalar sonucunda bir ölçü emlak vergisi alacağımız var. Bu sanırım Nebahat Hanım için de sürpriz oldu. Değerli yerlerin sahibi olduğunu belediyemizin çalışmalarıyla öğrendi."

"BORÇ DA YERLER DA SÜRPRİZ OLDU"

İki çocuk annesi Nebahat Kartanak ise üç parselden oluşan yerlere hissedar olduğunu kendisine ileten belediye yetkililerine, Keçiören'de ikamet ettiği için Pursaklar'da rastgele bir mal varlığının olmadığı karşılığını verdiğini anlattı.

Evvel dolandırılma kuşkusuyla endişelendiğini belirten Kartanak, belediyedeki görüşmesi sonrasında miras konusunda emin olduğunu kaydetti.

Kartanak, babasının Keçiörenli olduğuna işaret ederek, "Babamın Bağlum'da birkaç modül yeri vardı lakin Pursaklar'da yoktu. Pursaklar'da arsa olması aklımın ucundan bile geçmezdi. Benim için borç da kalan yerler da sürpriz oldu. Tam da bu türlü sıkışık bir dönemimde ilaç üzere geldi." diye konuştu.

"ÇALIŞMADIĞIM İÇİN SIKINTI DURUMDAYDIM"

Lider Çetin'e, belediyenin titiz çalışması sonucu kendisine ulaşıldığı için teşekkür eden Kartanak, kelamlarını şöyle sürdürdü:

"Arsaların bir kısmını satıp en kısa vakitte borcumu kapatacağım. Ayrıyeten iki çocuğum var, onları okutuyorum. Onların eğitiminde bana dayanak olacak. Yaklaşık 3 yıldır işsizim, çalışmıyorum. Çalışmadığım için sıkıntı durumdaydım. 'Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş' derler. Hızır manasında yetiştiler sağ olsunlar. Resmi süreçler sonlandı. Tapu Müdürlüğüne giderek tapuları aldım."

Kartanak, 380 bin liralık emlak vergisi borcunu ödemek için yerlerden birini satacağını söz etti.

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt