Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zorlu Yaşamımı Kontrol Altına Almak

Zorlu Yaşamımı Kontrol Altına Almak

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Öncelikle bu bölüm uygun değilse uygun yere taşınabilir

Hepinize merhabalar sevgili kardeşlerimBen bu forumda ve internet ortamında uzun süredir vakit geçiren 19 yaşında bir gencimBenim kafamı karıştıran,allak bullak eden,en küçük bir şeyde bile beni düşündürmeye yönelten pek çok şey varTabiki düşmanımız şeytanın da bizi türlü türlü şeyleri hoş göstererek bizi yoldan çıkarmaya çalışması da var

Önce kişisel özelliğimle ilgili bir şeyler de söyleyeyim ki beni daha iyi anlarsınız herhalde

Ben küçük yaşlarımdan beri sessiz,sakin,içine kapanık birisi olarak yetiştimİlkokul,ortaokul ve lise hayatımda pek iyi geçmedi açıkçasıÖzellikle lise hayatım son derece berbattıNe yönden berbattı ? İleri seviyede sağlık sorunum olmadı çok şükür lakin ruh sağlığı diye de bir şey kalmadı artık bende ya da ben öyle düşünüyorum
Anlatacaklarımı çok saptırmadan anlatayım
Bilirsiniz sessiz tipleri,pek konuşmaya yatkın değildirler ve çekingen davranırlarBen de önceki zamanlarda öyleydim,yaşımın ilerlemesiyle az çok kendimi aşmaya başladım ama halen bu ruhsal gelişimimi tamamladığımı düşünmüyorum
İlkokul ortamı çocukluk dönemi gırgır şamata ile geçer çoğu çocuğunBen ise karakterimden dolayı biraz daha ağırbaşlı,geri planda kalmayı sevenlerdendimOrtaokul döneminde ise 1315 yaş arası çocukların ergenlik döneminin başladığı zamanlar(özellikle erkekler)O zamanlar beni rahatsız eden şeylerden bazıları da o yaştaki çocukların küfürlü konuşmaları ve de cinselliğe yatkın olmaları,sapıkça hareketler yapmaları idiBen bundan rahatsızdım elbet ama dışavurumcu olmadığım için içimde eritmeye çalışıyordum
Lise hayatım ise ileri derecede sorunlu geçti
Orta 3 te iken (o zamanın çocukluk duygusu diyelim) bir kızdan hoşlanmaya başlamıştım ama söyleyememiştim(Benim gibi sakin,konuşkan olmayan birisi için bu çok zordur diyebilirim)
Sonra liseye başlarken o kız işle aynı okuldaydım bunun için seviniyordum ama çok hata ettim işte
Ortaokul son sınıftan liseden mezun olana kadar,ben o kıza açık bir şekilde hoşlandığımı,sevdiğimi her neyse söyleyemedim,artık okulda onu sevdiğimi bilmeyen kalmamıştı müdür bile biliyordu neredeyse ama boşuna boşuna yaktım kalbimi işte ve bu bilincime çok ağır bir yara olarak girdiŞu anki liseli çocukları da bilirsiniz son derece ahlaksızlaşmaya başladılar bunun nedeni sadece şu bu diyemeyiz her şeyin etkisi var,izlediğimiz televizyondan ailedeki davranışlara kadar vs vs
O tipteki saçma hareketleri olan gençlerle aynı ortamda bulunmak da hiç iyi gelmemişti banaBen lise hayatımda yalnız takılan birisiydimPek öyle samimi arkadaşım olmazdıHer şeye burnumu sokmam,kendi kendime rahatça yaşarım hesabı
Bu tür olumsuzlukların etkisiyle derslerim de çok iyi değildi malesefAslında hafızam gayet iyidir o dönemde okuldaki birçok kişinin okul numarasını ezbere biliyordumEğer daha sorunsuz bir okul dönemi geçirseydim derslerimde çok başarılı olabilirdimHer neyse

Bu konuyu neden buraya açtım ?
İslam ve İnsan : İnsan olarak beni de içine aldığı için ve de kurtuluşumun güzel dinim İslam ile olacağını düşündüğüm için

Yani bu günlük hayat çok fazla değiştiİnsanlar eskileri arar oldularBizim evdeki odaların çoğunda televizyon var ve yemek yerken akşam otururken falan hep ona bakılıyorBen ise televizyon düşmanıyım artık diyebilirim
Zaten o şeytani medyanın falan insanları ne hale getirdiğini bilirsinizYa günde 45 saat tv izlemek ne demek ? Bana çok saçma geliyor ve bu televizyon dediğimiz şey 21yy'ın saçmalığı yaniBen küçük yaşımdan beri bilgisayar kullanıyorum ama bilgisayarda en azından ne yapacağıma ben karar verebiliyorum,televizyonda önümüze ne koyarlarsa o

Günümüz gençleri o kadar psikolojik sorunlu hale geldiler ki,dünyada her yıl kimbilir kaç genç intihar ediyordur yaklaşık sayısını bilmiyorum ama çok fazla olduğundan eminimBen de intihar etmeyi düşünmedim mi çok düşündüm ama yapamam işte,onu bile becerememVe çözüm olmadığını da biliyorumAma yaşayarak da zor geçiyor

Daha önceden birkaç kez farklı farklı psikologlara,psikiyatrlara başvurdum ilaç kullandım falan ama fayda etmediVe beni tam olarak anlayamadılarBende tıp dilinde Manik Depresif Bozukluk denilen bir rahatsızlık var yani iki uçlu duygusal durum bozukluğuBir gün çok mutluyum mesela ertesi gün moralsizimBu çok fazla olmaya başladı hayatımda

Ben kısa bir şekilde,hayattan zevk alamıyorum çok kötüyüm artık vs demek de istemedim bunun nedenlerini aklımı kemiren her şeyi aklıma geldikçe paylaşmak istiyorum buradaBasit veya zor her türlü sıkıntıya çarenin Rabbim olduğunu da biliyorum ama günümüzün etkisiyle tam olarak niyetlenemiyorumElhamdülillah müslüman doğdum Allahın izniyle müslüman öleceğim ama tam olarak dinime bağlı olduğumu düşünemiyorumÖnceki senelerde günde 45 vakit namaz kılardım lakin namaz sırasında vesveselerden kurtulamazdım buna daha fazla dayanamadım ve bıraktım(Keşke bırakmasaydım)
İçimdeki şeytanla ölene kadar mücadele halinde olacağımı da biliyorum ama o fırsatını buldu mu kaçırmıyor,her seferinde saldırıyor bizeBenim bir zayıf noktam ise cinsel yapımdan dolayı,cinsellikKarşı koyabileceğim en zor şeylerden birisi

Benim en büyük isteğim,yaşamımı kontrol altına alabilmekŞu anda o kadar plansız yaşıyorum ki çok dağıldım iki yönden de

Ben her şeyi Rabbimden diliyorumO,en merhametlimizdir
Normalde bu yozlaştırılan toplumun içinde bir korkak olabilirdimAma kovulmuş şeytanın şerrinden ve şirkinden Allah'a sığınıyorum

Aklıma geldikçe yazmaya devam edeceğim
Allaha emanetsiniz

858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt