Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zorunlu eğitim 9 yıl olacak

Zorunlu eğitim 9 yıl olacak
0
43

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Gerekli eğitim 9 yıla çıkacak

Ulusal Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, zorunlu eğitimin 9 sene olacağını açıkladı Çubukçu, 2010 eğitim döneminde 30 ilde pilot olarak uygulamaya girecek Zorunlu Ana Okulları Projesiile sekiz derslikli okullarda belli başlı sınıfı açılacağını söyleyerek, Ana sınıflarında ikili öğretime geçilecek ve kapatılan köy okullarının asıl sınıfı açılacakdedi

Bu illerdeki okullarda toplam 60 ay eğitilecek çocuklar, 9 takvim zoraki eğitime geçiş yapacak Göreve başladığı günden itibaren tüm birimlerde başlatılan ve başlayacak tüm projeleri gözden geçiren Çubukçu, önceliği olan çalışmaların hız kazanması için kolları sıvadı Hükümet olarak mektep öncesi eğitime büyük siklet verdiklerini açıklayan Çubukçu, asıl okulu yaşını 5'e çekmek için çalışmalara başlandığını belirterek, şöyle konuştu:

Okul öncesi eğitimi 6 yılda yüzde 11'den yüzde 33'lere çıkardık Asıl okulu eğitiminde okullaşma oranını artırarak, gerekli hale getirmek için çalışıyoruz Bu amaçla birincil planda 30 ilde mektep öncesi eğitimi gerekli ülkü getirdik Daha sonraki dönemlerde Türkiye genelinde bu egzersiz yaygınlaştırılacak Mektep öncesi eğitim, siyasi hayatımın birincil projeleri aralarında yer alıyor Yakın bir gelecekte büyük bir kampanya ile mektep öncesi eğitime hız kazandıracağım

ZORUNLU EĞİTİME GEÇEN İLLER

Ulusal Eğitim Bakanlığı, 2010 döneminde okul öncesi zorunlu eğitimin başlatılacağı pilot illeri sıraladı: Amasya, Artvin, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Kırklareli, Kütahya, Muğla, Nevşehir, Rize, Sakarya, Sinop, Tunceli, Uşak, Yozgat, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Ardahan, Yalova, Kilis, Konya, Hatay, Sancı ve Van *

858,474Konular
981,227Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt