Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zorunlu Eğitimin 9 Yıl Olduğu İller

Zorunlu Eğitimin 9 Yıl Olduğu İller

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
MEB zorunlu eğitimi 32 ilde 8 yıldan 9 yıla çıkardı Bu illerin 8 yıldan 9 yıla çıkarılma gerekçesi ve o illerin tamamının listesi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2010 eğitim döneminden itibaren 32 pilot ilde uygulanacak, mektep öncesi eğitim çağına gelen çocukların zorunlu eğitime alınması projesini hızlandırdı

Çubukçu, pilot illerin vali ve ulusal eğitim müdürlerini, yarın değerlendirme toplantısı için Ankara ’ya çağırdı Türkiye genelinde mektep öncesi eğitimi zorunlu hale getirmenin hedeflendiği projeye kadar, gerekli eğitim sistemi şöyle işleyecek: “Zorunlu ana okulu projesi ile 8 derslikli okullarda başlıca sınıfı açılacak Belli Başlı okullarında ikili öğretime geçilecek ve kapatılan köy okulları, belli başlı okulu olarak değerlendirilmek üzere her tarafta açılacak Gerekli okul öncesi eğitimin uygulanacağı illerde, çocuklar toplam 60 ay eğitilecek ve 9 okuz takvim zorunlu eğitime geçiş yapacak Böylece çocukların okula başlama yaşı beşe çekilecek Proje belirlenen pilot illerde başarıyla sonuçlandıktan sonra da Türkiye genelinde bundan böyle mektep öncesi eğitim zorunlu ayla gelecek

Gerekli iller

MEB ’in belirlediği ve 2010 eğitimöğretim yılından itibaren 5 yaş grubunda mektep öncesi eğitimin gerekli olmasının planlandığı 32 il şöyle:

“Amasya, Nevşehir, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Karabük, Ardahan, Gümüşhane, Trabzon, Yalova, Karaman, Tunceli, Kilis, Bolu, Kırıkkale, Bayburt, Burdur, Kırklareli, Muğla, Düzce, Bartın, Artvin, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Kırşehir, Giresun, Uşak, Eskişehir, Sinop ve Samsun *

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt