iltasyazilim
FD Üye
Hazırlama süresi 45 dakika
810 kişilik
Malzemeler:
4 adet yumurta
130 gram tozşeker
2 tatlı kaşığı vanilya
40 gram un
40 gram mısır nişastası
4 tatlı kaşığı konyak
100 gram kıyılmış fındık
100 gram kıyılmışbadem
600 ml kremşanti
50 gram toz şeker
100 gram rendelenmiş çikolata
kakao
Hazırlanışı:
Hamur için yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın, sarıları şeker ve vanilyayla çırpın Beyazları katılaşana kadar çırpıp dikkatlice sarılara karıştırın
Un ile mısır nişastasını karıştırın, eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpmadan birbirine yedirin
Hamuru yağlı kalıba boşaltın, 180ø ısıtılmış fırında 2530 dakika pişirin Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın
Badem ve fındıkları yapışmaz yüzeyli tavada kavurun Kremşantiyi şekerle çırpıp içine badem, fındık ve çikolatayı katın, buzdolabına kaldırın
Soğuyan keki enlemesine 3 parçaya kesin Kek dilimlerinin üzerlerine konyak gezdirin
Çukur bir kabın içine yağlı kağıt serin Kekin 2 parçasını 23 cm eninde bantlar şeklinde kesin ve kabın kenarlarına döşeyin Ortasına kremayı boşaltın, üzerini 3 parça ile kapatın
Zuccottoyu 12 saat derin dondurucuda bekletin Sonra servis tabağına ters çevirip çıkartın ve üzerine kakao serpip servis yapın
810 kişilik
Malzemeler:
4 adet yumurta
130 gram tozşeker
2 tatlı kaşığı vanilya
40 gram un
40 gram mısır nişastası
4 tatlı kaşığı konyak
100 gram kıyılmış fındık
100 gram kıyılmışbadem
600 ml kremşanti
50 gram toz şeker
100 gram rendelenmiş çikolata
kakao
Hazırlanışı:
Hamur için yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın, sarıları şeker ve vanilyayla çırpın Beyazları katılaşana kadar çırpıp dikkatlice sarılara karıştırın
Un ile mısır nişastasını karıştırın, eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpmadan birbirine yedirin
Hamuru yağlı kalıba boşaltın, 180ø ısıtılmış fırında 2530 dakika pişirin Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın
Badem ve fındıkları yapışmaz yüzeyli tavada kavurun Kremşantiyi şekerle çırpıp içine badem, fındık ve çikolatayı katın, buzdolabına kaldırın
Soğuyan keki enlemesine 3 parçaya kesin Kek dilimlerinin üzerlerine konyak gezdirin
Çukur bir kabın içine yağlı kağıt serin Kekin 2 parçasını 23 cm eninde bantlar şeklinde kesin ve kabın kenarlarına döşeyin Ortasına kremayı boşaltın, üzerini 3 parça ile kapatın
Zuccottoyu 12 saat derin dondurucuda bekletin Sonra servis tabağına ters çevirip çıkartın ve üzerine kakao serpip servis yapın