Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zucotto nedir? [GYT]

Zucotto nedir? [GYT]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hazırlama süresi 45 dakika
810 kişilik

Malzemeler:

4 adet yumurta
130 gram tozşeker
2 tatlı kaşığı vanilya
40 gram un
40 gram mısır nişastası
4 tatlı kaşığı konyak
100 gram kıyılmış fındık
100 gram kıyılmışbadem
600 ml kremşanti
50 gram toz şeker
100 gram rendelenmiş çikolata
kakao

Hazırlanışı:

Hamur için yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın, sarıları şeker ve vanilyayla çırpın Beyazları katılaşana kadar çırpıp dikkatlice sarılara karıştırın

Un ile mısır nişastasını karıştırın, eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpmadan birbirine yedirin

Hamuru yağlı kalıba boşaltın, 180ø ısıtılmış fırında 2530 dakika pişirin Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın

Badem ve fındıkları yapışmaz yüzeyli tavada kavurun Kremşantiyi şekerle çırpıp içine badem, fındık ve çikolatayı katın, buzdolabına kaldırın

Soğuyan keki enlemesine 3 parçaya kesin Kek dilimlerinin üzerlerine konyak gezdirin

Çukur bir kabın içine yağlı kağıt serin Kekin 2 parçasını 23 cm eninde bantlar şeklinde kesin ve kabın kenarlarına döşeyin Ortasına kremayı boşaltın, üzerini 3 parça ile kapatın

Zuccottoyu 12 saat derin dondurucuda bekletin Sonra servis tabağına ters çevirip çıkartın ve üzerine kakao serpip servis yapın
 
858,497Konular
981,937Mesajlar
29,945Kullanıcılar
estele4433Son üye
Üst Alt