Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zulum ve Zalimler Hakkında Ayetler

0
154

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0

Bir zamanlar Rabbi İbrahim'i bir takım kelimelerle sınamış, onları tam olarak yerine getirince: Ben seni insanlara onder yapacağım, demişti «Soyumdan da (onderler yap, ya Rabbi!) » dedi Allah: Ahdim zalimlere ermez (onlar icin soz vermem) buyurdu
Bakara : 124

Allah kendisine mulk (hukumdarlık ve zenginlik) verdiği icin şımararak Rabbi hakkında İbrahim ile tartışmaya gireni (Nemrut'u) gormedin mi! İşte o zaman İbrahim: Rabbim hayat veren ve oldurendir, demişti O da: Hayat veren ve olduren benim, demişti İbrahim: Allah guneşi doğudan getirmektedir; haydi sen de onu batıdan getir, dedi Bunun uzerine kafir apışıp kaldı Allah zalim kimseleri hidayete erdirmez
Bakara : 258

İnkar edip zulmedenleri Allah asla bağışlayacak değildir Onları (başka) bir yola iletecek de değildir
Nisa : 168

Ancak orada ebedi kalmak uzere cehennem onları yoluna (iletecektir) Bu da Allah'a cok kolaydır
Nisa : 169

Tevrat'ta onlara şoyle yazdık: Cana can, goze goz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş (karşılık ve cezadır) Yaralar da kısastır (Her yaralama misli ile cezalandırılır) Kim bunu (kısası) bağışlarsa kendisi icin o keffaret olur Kim Allah'ın indirdiği ile hukmetmezse işte onlar zalimlerdir
Maide : 45

Yalan sozlerle Allah'a iftira edenden veya O'nun ayetlerini yalanlayandan daha zalim kimdir! Şuphe yok ki, zalimler kurtuluşa ermezler!
En'am : 21

İşte boylece işledikleri gunahlardan oturu zalimlerin bir kısmını diğer bir kısmının peşine takarız
En'am : 129

De ki: Ey kavmim! Elinizden geleni yapın! Ben de yapacağım! Yurdun (dunyanın) sonunun kimin lehine olduğunu yakında bileceksiniz Gercek şu ki, zalimler iflah olmazlar
En'am : 135

Cennet ehli cehennem ehline: Biz Rabbimizin bize vadettiğini gercek bulduk, siz de Rabbinizin size vadettiğini gercek buldunuz mu? diye seslenir «Evet!» derler Ve aralarından bir cağrıcı, Allah'ın laneti zalimlerin uzerine olsun! diye bağırır
A'raf : 44

Binasını Allah korkusu ve rızası uzerine kuran kimse mi daha hayırlıdır, yoksa yapısını yıkılacak bir yarın kenarına kurup, onunla beraber kendisi de cokup cehennem ateşine giden kimse mi? Allah zalimler topluluğunu doğru yola iletmez
Tevbe : 109

Kim Allah'a karşı yalan uydurandan daha zalim olabilir? Onlar (kıyamet gununde) Rablerine arz edilecekler, şahitler de: İşte bunlar Rablerine karşı yalan soyleyenlerdir, diyecekler Bilin ki, Allah'ın laneti zalimlerin uzerinedir!
HUd : 18

(Ey Muhammed!) İşte bu, (halkı helak olmuş) memleketlerin haberlerindendir Biz onu sana anlatıyoruz; onlardan (bugune kadar izleri) kalan da vardır, bicilmiş ekin (gibi yok olan) da vardır
HUd : 100

Rabbin, haksızlık eden memleketleri (onların halkını) yakaladığında, onun yakalayışı işte boyle (şiddetlidir) Şuphesiz onun yakalaması pek elem vericidir, pek cetindir!
HUd : 102

Evinde bulunduğu kadın, onun nefsinden murat almak istedi, kapıları iyice kapattı ve «Haydi gel!» dedi O da «(Haşa), Allah'a sığınırım! Zira kocanız benim velinimetimdir, bana guzel davrandı Gercek şu ki, zalimler iflah olmaz!» dedi
YUsuf : 23

Allah Teala sağlam sozle iman edenleri hem dunya hayatında hem de ahirette sapasağlam tutar Zalimleri ise Allah saptırır Allah dilediğini yapar
İbrahim : 27

«(Sizden once) kendilerine zulmedenlerin yurtlarında oturdunuz Onlara nasıl muamele ettiğimiz size apacık belli oldu Ve size misaller de verdik»
İbrahim : 45

Eğer yerde ne varsa hepsi ve onunla birlikte bir misli daha o zulmedenlerin olsaydı, kıyamet gununde azabın fenalığından (kurtulmak icin) elbette bunları feda ederlerdi Halbuki (o gun) onlar icin, Allah tarafından, hic hesaba katmadıkları şeyler ortaya cıkmıştır
Zumer : 47

Size verilen şey, yalnızca dunya hayatının gecimliğidir Allah'ın yanında bulunanlar ise daha iyi ve daha sureklidir Bu mukafat iman edenler ve Rablerine dayanıp guvenenler icindir
ŞUra : 36

De ki: Hic duşundunuz mu; şayet bu, Allah katından ise ve siz onu inkar etmişseniz, İsrailoğullarından bir şahit de bunun benzerini gorup inandığı halde siz yine de buyukluk taslamışsanız (haksızlık etmiş olmaz mısınız)? Şuphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğru yola iletmez
Ahkaf : 10