iltasyazilim
FD Üye
Zümrüt Pilav Tarifi
Resimli Zümrüt Pilav Tarifi
Malzemeler
Yarım dere bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
Yarım kg ıspanak
Köfte için
300 gram az yağlı köftelik kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı köfte baharatı
2 dilim bayat ekmek içi
Tuzlu
Pilav için
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık pirinç
Bir buçuk tatlı kaşığı şeker Tuzlu
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet tavuk suyu tableti
3 su bardağı sıcak su
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım Kıymayı, rendelenmiş soğanı, 1 nehir kaşığı köfte baharatını, ufalanmış bayat ekmek içini ve tuzu bir kapta karıştıralım Malzemeler özleşene dek yoğuralım Uzun yada yuvarlak yassı köfteler hazırlayalım
Ispanağın yapraklı kısımlarını bol suyla yıkayalım Kevgire alarak, suyunu süzelim Sonradan ince ince doğrayalim
Yağı alıp eritelim Küçük doğranmış soğanları ek edelim Şeffaflaşana dek kavuralım Sonra ıspanakları ekleyelim Yumuşayana dek kavuralım Bambaşka bir tencerede yağı kızdıralım Sıcak tuzlu suda yarım saat bekletip, birkaç su yıkadığımız ve en ince ayrıntısına kadar süzdüğümüz pirinci ek edelim Pirinci şeffaflaşana dek kavuralım Tuzu, bir buçuk tatlı kaşığı şekeri, kırmızı toz biberi ek edelim Fazla eksik suda erittiğimiz tavuk suyu tabletini ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim
Ispanakları da tencereye aktardıktan sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim bu arada köfteleri teflon tavada arkalı önlü kızartalım Pilavı ateşten aldıktan sonra üstüne temiz bir bez örterek, demlendirelim Pilava sekil atamak için bir kek kalıbına boşaltalım Zıt çevirerek, servis tabağına alalım Köfteleri üzerine dizerek, sıcak servis yapın *
Resimli Zümrüt Pilav Tarifi
Malzemeler
Yarım dere bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
Yarım kg ıspanak
Köfte için
300 gram az yağlı köftelik kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı köfte baharatı
2 dilim bayat ekmek içi
Tuzlu
Pilav için
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık pirinç
Bir buçuk tatlı kaşığı şeker Tuzlu
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet tavuk suyu tableti
3 su bardağı sıcak su
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım Kıymayı, rendelenmiş soğanı, 1 nehir kaşığı köfte baharatını, ufalanmış bayat ekmek içini ve tuzu bir kapta karıştıralım Malzemeler özleşene dek yoğuralım Uzun yada yuvarlak yassı köfteler hazırlayalım
Ispanağın yapraklı kısımlarını bol suyla yıkayalım Kevgire alarak, suyunu süzelim Sonradan ince ince doğrayalim
Yağı alıp eritelim Küçük doğranmış soğanları ek edelim Şeffaflaşana dek kavuralım Sonra ıspanakları ekleyelim Yumuşayana dek kavuralım Bambaşka bir tencerede yağı kızdıralım Sıcak tuzlu suda yarım saat bekletip, birkaç su yıkadığımız ve en ince ayrıntısına kadar süzdüğümüz pirinci ek edelim Pirinci şeffaflaşana dek kavuralım Tuzu, bir buçuk tatlı kaşığı şekeri, kırmızı toz biberi ek edelim Fazla eksik suda erittiğimiz tavuk suyu tabletini ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim
Ispanakları da tencereye aktardıktan sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim bu arada köfteleri teflon tavada arkalı önlü kızartalım Pilavı ateşten aldıktan sonra üstüne temiz bir bez örterek, demlendirelim Pilava sekil atamak için bir kek kalıbına boşaltalım Zıt çevirerek, servis tabağına alalım Köfteleri üzerine dizerek, sıcak servis yapın *