1 Ay Ekşitmeden Süt Saklama Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kilo mandıra sütü
- 8 tane 500 ml kapaklı cam kavanoz
1 Ay Ekşitmeden Süt Saklama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütü bir tencerede 15_20 dk kaynayan kadar pişirin.
- Süt pişinceye kadar kavanozları sudan geçirip temiz bir şekilde bekletin.
- Piştikten sonra sıcak sıcak kavanozlara bırakıp soğumadan kapakları kapatın. Ve soğuyana kadar dolaba bırakmayın.
- Soğuduktan sonra özellikle kapağın üzerine basıp kapağın hava alıp almadığını kontrol edin. (içine girip ses gelecektir. ) eğer kapağı tutmayan varsa önceden 3-5 gün içinde tüketin. Kapağı tutanları da kışın 1 aydan fazla taze olarak tüketebilirisiniz. Ama yazın 20 günü geçirmeyin.
1 Ay Ekşitmeden Süt Saklama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı