Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

1 Gunde Yapılan Turşu Tarifi Resimli

1 Gunde Yapılan Turşu Tarifi Resimli
0
107

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
1 Gunde Hazırlanan Turşu Tarifi

Hic bir gunde turşu yapılır mı demeyin! Bu tarifle yapılır Ben yaptım ve normal turşudan daha lezzetli olduğunu soyleyebilirim

images1gundeyapilantursutarifiresimli5ad3d01416b8c

Kaynatma Turşu Tarifi

Malzemeler:

su
tuz
şeker
sarımsak
havuc
salatalık
sivri biber
lahana
uzum sirkesi

Hazırlanışı:

Once turşunun suyunu hazırlıyoruz Bunun icin 3 olcu suya 1 olcu uzum sirkesi koyun buna 1 cay kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyin

Tum malzemeleri tencereye alıp kaynatın

Hangi malzemeleri kullanacaksanız sertlik derecesine gore kucuk kucuk doğrayıp sırayla kaynatın benim listeme gore once havuc, ardından biber, ardından salatalık ve en son lahana ekleniyor

Sebzelerin rengi donene kadar kaynatın

Ardından malzemeleri bir kevgir yardımıyla alp, geniş bir yerde suzdurun

Sebzelerin kaynatıldığı sirkeli su soğuyunca bir kavanoza dokun

Aralarına 23 diş sarmısağı bolup koyduğunuz sebzeleri de ustune koyun su uzerini kapasın yetmezse yeni su yapın

Ağzını kapatıp buzdolabında bir gun bekletin

Zamaneanne

Kaynak: :www

Similar threads

1 Günde Hazırlanan Turşu Tarifi Hiç bir günde turşu yapılır mı demeyin! Bu tarifle yapılır Ben yaptım ve alışılagelmiş turşudan daha nefis olduğunu söyleyebilirim Kaynatma Turşu Tarifi Malzemeler: su tuz şeker sarımsak havuç salatalık sivri biber lahana üzüm sirkesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Buhara Usulu Turşu Tarifi Resimli Buhara Usulu Turşu Tarifi Malzemeler 200 gr karnabahar 5 adet turşuluk patlıcan 2 adet havuc 8 yaprak beyaz lahana 6 adet salatalık 6 adet yeşil domates yarım kg kırmızı domates 1 baş sarımsak 2 yemek kaşığı kuru nane uzum sirkesi tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
2 Gunde Mor Lahana Turşusu Tarifi İcin Malzemeler *1 adet mor lahana *1 yemek kaşığı tuz *1 adet limon *Elma ya da uzum sirkesi (Kavonozların tamamı dolduracak kadar) 2 Gunde Mor Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı Oncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum 1 *Cok kolay cok leziz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Resimli Turşunun Buyusu Tarifi , MALZEMELER havuc lahana sivri biber domates salatalık patlıcan dolmalık biber %4 kaya tuzu uzum sirkesi su imagestursununbuyusutarifiresimli5ad3ef875c3c1 YAPILIŞI Patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur Havuc , lahana, salatalik, sivri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Tam Ölçüleriyle Turşu Kurma Tarifi İçin Malzemeler 5 litrelik turşu için; 1 çay bardağı iri kaya tuzu1,5 su bardağı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı limon tuzu1 silme yemek kaşığı şeker1 baş sarımsakAldığı kadar temiz içme suyu 1 litrelik turşu için; 1 yemek kaşığı iri kaya tuzu1 çay bardağı üzüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt