Irk arasında aşure ayı olarak da aşina Muharrem ayı, bol bol aşure yendiği aylardan biridir Yan tüketim bu dek artınca keza formuna dikkat etmek isteyenler bir kase aşure kaç kalori demeye başladı1kaseasurekackalorisekersizasurediyetasurenasilyapilir5c43c8d0e6f62jpegAşure malzemeleri ve aşure tarifi (10 kase için)Aşure kaç kalori?Peki, severek yediğimiz aşurenin aslında kaç kalori olduğunu biliyor muyuz?Şöyle açıklayalımAşure içerisinde yer alan şeker ve kuru meyvelerden nedeniyle diğer tüm tatlılar gibi sahiden epeyce kalorili bir tatlıdırimg alt src 1kaseasurekackalorisekersizasurediyetasurenasilyapilir5c43c8d23e178jpeg100 gramında 313 kcal bulunmaktadırOnu da şöyle açıklayalım Evimizde yer alan orta boy bir kasenin içine neredeyse 110 gram aşure doldurabilirizBu da orta yükseklik bir kase aşurede 344 kcal olduğunu gösterirPeki aşurenin içinden şekeri çıkarırsak bu durumda kaç kalori olur? İşte bu sorunun cevabını hem formuna dikkat etmek isteyenler keza de şeker hastaları merak ediyor1kaseasurekackalorisekersizasurediyetasurenasilyapilir5c43c8d24dbadjpegAşure pişirirken uyarı!Tatsız aşure tatlı olur mu?Evet olur İçindeki ve süslemesinde kullanılan kuru meyvelerden aldığı tat çoğu beslenme uzmanına göre gerçekte yeterince şeker barındırıyor Tatsız aşure (perhiz aşure) nasıl yapılır?Şekersiz aşure (perhiz aşure) tarifiTatsız aşure gıda uzmanları ve diyetisyenlerin önerdiği bir tatlıdır Bu şekilde hem aşurenin içindeki besinleri almamızı ayrıca de şekeri yapay yerine doğal kuru meyvelerden almamızı sağlar Daha fazla şeker hastalarının ve formuna dikkat etmek isteyenlerin tercihi olan tatsız aşure (diyet aşure) nasıl yapılır?Tatsız aşure (perhiz aşure) malzemeleriYarım kilo aşurelik buğday1 bardak nohut1 kadeh kuru fasulye250 gram 4'e bölünmüş kuru kayısı250 gram 4'e bölünmüş kuru incir150 gram kuru üzüm100 gram kuş üzümüTatsız aşure (diyet aşure) üzeri için malzemelerNarTarçınCevizFındıkimg alt src 1kaseasurekackalorisekersizasurediyetasurenasilyapilir5c43c8d257d26jpegTatsız aşure (perhiz aşure) nasıl yapılır?Hazırlamış olduğunuz buğdayı, kuru fasulyeyi ve nohudu akşamdan ıslatın Ertesi gün nohudun üzerindeki kabuğu rahatça soyabilirsiniz Böylece piştikten daha sonra ayrılıp aşurenin içine karışmaz daha sonra ıslattığınız malzemeleri ayrı ayrı haşlayın Sularını süzdükten sonradan hepsini bir derin tencereye alıp karıştırın ve kaynatın Üzerine hazırlamış olduğunuz kuru meyveleri katın 10 dakika kadar bitmiş kaynatın Kaynattıktan daha sonra aşureleri kâselere alabilirsiniz Üzerine dekor için hazırladığınız malzemeleri dökün ve soğumaya bırakın1kaseasurekackalorisekersizasurediyetasurenasilyapilir5c43c8d260c0cjpegMuharrem ayının anlamı nedir?1kaseasurekackalorisekersizasurediyetasurenasilyapilir5c43c8d26a277jpegAşure ayının anlamı nedir?PembeNar Özel